Öğrenciler araştırıyor: Takdir Teşekkür yeni düzenleme detayları

Okullarda yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte derslerdeki başarı ve sınıf geçme gibi tüm detaylarla ilgili araştırmalar da başladı. Öğrenciler ve veliler gündemdeki tüm gelişmeleri yakından takip ediyor.

Öğrenciler araştırıyor: Takdir Teşekkür yeni düzenleme detayları

Okulların açılmasıyla birlikte sınıf geçme, derslerdeki başarı, Takdir-Teşekkür belgesi alma gibi çok sayıda detay yeniden gündeme geldi. Bilindiği gibi Takdir veya Teşekkür belgesi alabilmek için belirli derslerden baraj üstü puan alma zorunluluğu bulunuyor. Öğrenciler de bu detayı araştırıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalar ve gündemde yer alan tüm detaylar inceleniyor. Peki, Takdir ve Teşekkür de yeni düzenleme nasıl? Yeni düzenleme sonrası Takdir ve Teşekkür nasıl alınacak? Takdir ve Teşekkür alabilmek için kaç puan gerekecek? İşte merak edilen detaylar…

YENİ DÜZENLEME UYGULAMAYA ALINIYOR

Öğrencilerin derslerdeki başarısını gösteren belgelerden Takdir belgesi ve Teşekkür belgesini alabilmek için geçer not almak ve ortalamayı sağlayabilmek önemlidir. Takdir ve Teşekkür hesaplaması yapılırken Türkçe dersi önemli bir rol oynar. Normalde Türkçe dersinden 55 puan altında ortalama alınması durumunda diğer derslerin ortalama puanı yüksek bile olsa Takdir veya Teşekkür belgesi alınamıyordu. Yeni düzenlemede Takdir ve Teşekkür belgesi almada puan değişti. Uygulamaya alınacak yeni düzenleme öğrencilerin gündeminde ve detaylar merakla araştırılıyor.

ogrenciler-arastiriyor-takdir-tesekkur-yeni-duzenleme-detaylari.jpg

TÜRKÇE’DE 70 ORTALAMASI

Yeni eğitim döneminde uygulamaya alınması beklenen yeni düzenlemeye göre, Takdir ve Teşekkür belgesi alabilmek için Türkçe’de 70 ortalama şartı bulunacak. Türkçe’den 70 puanın altında alınması halinde belge alınamayacak. Düzenlemenin yayınlanmasıyla birlikte detayların da erişime açılması bekleniyor.