Öğrencilere kırtasiye yardımı veriliyor! Kalem, defter, silgi ihtiyaç olan her şey karşılanacak

Okul heyecanı başladı. Öğrenciler, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü ders başı yapacak. Yeni dönemin ilk ders zili için geri sayım sürerken bir yandan da kırtasiye alışverişine çıkılıyor. Okul ihtiyaçları için alışveriş başladı.

Öğrencilere kırtasiye yardımı veriliyor! Kalem, defter, silgi ihtiyaç olan her şey karşılanacak

Okulların açılmasına sadece 2 gün kaldı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler yeni eğitim yılı için heyecanlı. Yaz tatilinin sonuna yaklaşılırken okulların açılacağı tarihe doğru geri sayım devam ediyor. Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı başlayacak. Okullar açılmadan hemen önce öğrencilerin ve velilerin okul alışverişi başladı. Kırtasiye malzemeleri ve okul ihtiyaçları için alışverişe çıkmaya başlayan veliler kırtasiye yardımı ile ilgili merak edilenleri de araştırıyor. Dar gelirli, ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarının okul ihtiyaçları için kırtasiye yardımı yapılıyor. Verilen kırtasiye yardımı ile ilgili yoğun bir araştırma var. Kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının cep yaktığı dönemde veliler bu destekle ilgili merak ettiklerini araştırıyor. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı kime veriliyor? Kırtasiye yardımından kimler yararlanabilir? İşte tüm merak edilenler…

BAKANLIK’TAN ÖĞRENCİLERE KIRASTİYE DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencileri yalnız bırakmıyor. İhtiyaç sahibi, dar gelirli ailelere kırtasiye desteği yapılıyor. Çocuklarının kırtasiye masraflarını karşılayamayan ailelere kırtasiye desteği sağlanacak. Kırtasiye desteği kapsamındaki maddi desteğin şartları ve başvuru detayları merak ediliyor.

KIRTASİYE DESTEĞİ BAŞVURU DETAYLARI

Yılda bir defaya mahsus olarak sağlanmakta olan kırtasiye desteği öğrenim durum ve seviyesi ile ihtiyaç durumu tespit edilen hak sahiplerine yapılmaktadır. Kırtasiye desteğinden yararlanmak isteyenlerin başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Destek için herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapma gibi bir şart bulunmamaktadır. Kırtasiye desteğinden yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden ‘Eğitim Öğretim Yardımı Talebi’ sayfasından başvurularını gerçekleştirebilirler.

ogrencilere-kirtasiye-yardimi-veriliyor-kalem-defter-silgi-ihtiyac-olan-her-sey-karsilanacak.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Dar gelirli, ihtiyaç sahibi hanelerde okula giden çocuklara destek sağlamak amacıyla başlatılan kırtasiye yardımı için başvuru şartları da merak ediliyor. SED yardımı kapsamında sağlanmakta olan kırtasiye desteğinden ihtiyaç sahibi aileler yararlanabilmektedir. Ekonomik zorluk yaşayan, dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanan kırtasiye desteğinden yararlanan hak sahipleri 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ödemelerini alabilir.

KIRTASİYE DESTEĞİ TUTARI

Kırtasiye desteği başvuru şartları ve başvuru detayları ile birlikte destek tutarı da merak ediliyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı kırtasiye yardımı tutarının ne kadar olacağı henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıl ise kırtasiye desteği kapsamında hak sahiplerine 1.300 TL destek ödemesi sağlanmıştı. Bu yıl kırtasiye desteğinin 1.400 TL olması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.