Öğrencilere tatil sürprizleri peş peşe geliyor! Mayıs ayında bir tatil daha

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla seçimin ertesi günü olan 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü okullar tatil edilmişti. Seçimin ardından tekrar ders başı yapan öğrencilere bir sürpriz daha gelebilir.

Öğrencilere tatil sürprizleri peş peşe geliyor! Mayıs ayında bir tatil daha

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından ikinci tur tarihi 28 Mayıs 2023 olarak açıklandı. Tarih açıklanır açıklanmaz hem öğrenciler hem de veliler yine seçimin ertesi günü olan 29 Mayıs 2023 tarihinde okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı. Peki, 28 Mayıs ikinci tur seçiminin ertesi günü okullar tatil mi? 29 Mayıs Pazartesi okullar açık mı, kapalı mı? 29 Mayıs okullar tatil mi? İşte merak edilenler…

15 MAYIS’TA OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ

14 Mayıs seçimlerinin ertesi gününe denk gelen 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü okullar tatil edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen tatil kararı ile öğrenciler 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü okula gitmemişti. Seçimden sonra 16 Mayıs 2023 Salı günü okullar tekrar açıldı ve öğrenciler ders başı yaptı.

SEÇİM 2. TURA KALDI

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından ikinci tur tarihi 28 Mayıs 2023 Pazar olarak açıklandı. Tarihin açıklanmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler seçimin ikinci turunun yapılacağı 28 Mayıs tarihinin ertesi günü olan 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü okullar tatil mi, değil mi araştırmaya başladı.

ogrencilere-tatil-surprizleri-pes-pese-geliyor-mayis-ayinda-bir-tatil-daha.jpg

29 MAYIS PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

Öğrenciler Mayıs ayında adeta tatil ayını yaşıyor. Mayıs ayının başında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ilan edilen resmi tatil ardından gelen 14 Mayıs seçiminin ertesi günü olan 15 Mayıs tatili ve şimdi yaklaşan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatili ile öğrenciler tatilin tadını bol bol çıkarırken seçimin ikinci tura kalmasının ardından Mayıs ayında bir sürpriz tatil kararı daha gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimlerinin hemen ertesi günü olan 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü okullar tatil mi, değil mi sorusuna yanıt aranırken henüz bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen resmi bir açıklama yok. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili resmi bir duyuru yapması bekleniyor.