Öğretmen maaşlarına zam müjdesi! Cumhurbaşkanı canlı yayında açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘3 bin 500 Engelli Öğretmen Atama Töreni’nde açıklamalar yaparak müjdeyi duyurdu! Öğretmen maaşları için rekor zam müjdesini açıkladı!

Öğretmen maaşlarına zam müjdesi! Cumhurbaşkanı canlı yayında açıkladı

Öğretmen maaşlarına zam müjdesi! Cumhurbaşkanı canlı yayında açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘3 bin 500 Engelli Öğretmen Atama Töreni’ne katıldı ve programda milyonları ilgilendiren haberleri açıkladı. Mayıs ayında 45.000 öğretmen atamasının gerçekleşeceğinden söz ederken aynı zamanda milyonlarca öğretmeni ilgilendiren yeni müjdeleri de az önce canlı yayında açıkladı! Öğretmenler bu haberler ile bayram edecek!

Bir toplumun ilk temellerini atan saygıdeğer öğretmenlerimize verilen önemden bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘3 bin 500 Engelli Öğretmen Atama Töreni’nde öğretmenleri ilgilendiren birçok Müjdeli haberi sıraladı. Sevindiren haberlerin içerisinde 93 bin 272 öğretmenin kadroya geçeceği de yer alıyor. Mayıs ayında atanmayı bekleyen 45.000 öğretmenden yeniden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu haberlerinin yanı sıra öğretmen maaşlarındaki zammı da duyurdu!

atama.png

DEPREM BÖLGESİNDEKİ EĞİTİMCİLERE DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3.500 Engelli Öğretmen Atama Töreni’nde yaptığı konuşmada deprem bölgesinde görev alan eğitimciler için de şu ifadeleri kullandı:

“ Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde eşini ya da çocuğunu kaybeden, herhangi bir sağlık sorunu yaşayan 4 bin 536 öğretmen arkadaşımızın yer değişikliği talebini hemen yerine getirdik. Bunun yanı sıra bu bölgede görev alan ve değişiklik yapmak isteyen öğretmenlerimiz için de gerekeni ivedilikle gerçekleştirdik. Sizlerin de yakından takip ettiği Öğretmen Meslek Kanunu bizim en büyük reformlarımızın arasında yer alıyor. Uyguladığımız Bu kanun ile öğretmenlerimiz için mali ve sosyal haklarında önemli değişikliker uyguladık.

MALİ AVANTAJLARDAN YARARLANMA HAKKI DA SUNULDU

para3.png

Başöğretmenlik ünvanını almaya hak kazanan 67 bine yakın öğretmenimiz ve uzman öğretmen ünvanını almaya hak kazanan 520 bine yakın öğretmenimizi yeniden sizlerin önünde bir kez daha tebrik ediyorum! Uzman tazminatı almaya hak kazanan öğretmenlerimiz ek ders ücretleri ile birlikte maaşları yaklaşık 25.000 TL’yi ve uzman öğretmen maaşları da 22.500 TL seviyesine yükseltildi. Öğretmenlerimiz için hayırlı olsun diyoruz.”