Okullar 4 gün olacak gündemi öğrencileri heyecanlandırdı! 4 gün okul, 3 gün tatil dönemi geliyor

Sosyal medyanın bugünkü gündeminde okullar vardı. Bilindiği gibi öğrenciler haftanın 5 günü okula gidiyor ve Cumartesi Pazar olmak üzere haftanın iki günü de tatil yapıyor. Sosyal medyada ortaya atılan iddiaya göre okullar artık haftanın 4 günü açık olacak ve 3 diğer 3 gün resmi tatil olacak.

Okullar 4 gün olacak gündemi öğrencileri heyecanlandırdı! 4 gün okul, 3 gün tatil dönemi geliyor

Okullarda eğitim-öğretimin haftada 5 günden 4 güne indirileceğine dair iddialar gündem oldu. Sosyal medyada dolaşan bu iddialar en çok öğrencileri heyecanlandırdı. Okulların 4 güne indirileceğine dair iddialarla ilgili araştırmalara başlayan öğrencilerin bu konuyla ilgili yanıt aradığı çok sayıda soru bulunuyor. İddiaların gerçekliğini araştıran öğrenciler Türkiye’de böyle bir gündem olup olmadığını merak ediyor. Peki, okullar 4 güne mi iniyor? Okullar 3 gün tatil mi olacak? Okullarda ders saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen tüm detaylar…

OKULLAR ARTIK 4 GÜN EĞİTİM VERECEK İDDİASI

Okulların artık haftada 4 gün eğitim vereceği ve diğer 3 gün resmi tatil olacağı iddiası sosyal medyanın gündeminde. Bu iddiaların ardından öğrenciler ve veliler iddiaların doğruluğunu araştırmaya başladı. Sosyal medyada ortaya atılan bu iddialar ise Avrupa ülkelerinde denenen haftada 4 gün çalışma sistemi sonrasında gündeme geldi. Avrupa’da denenen bu sistemin ardından Türkiye’de de haftada 4 gün çalışma ve 4 gün eğitim beklentisi oluştu. Ancak haftada 4 gün çalışma, 4 gün eğitim sistemi ile ilgili Türkiye gündeminde herhangi bir resmi bilgi yer almıyor. 

OKULLARDA 5 GÜNLÜK EĞİTİME DEVAM

Sosyal medyanın gündeminde yer alan okullarda haftada 4 gün eğitim, 3 gün resmi tatil iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Resmi olarak ne Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ne de yetkililerden böyle bir açıklama yok. Bu kapsamda ülkemizdeki okullarda eğitim ve öğretim şimdiye kadar olduğu gibi yine haftanın 5 günü şeklinde uygulanmaya devam edecek.

HAFTADA 4 GÜN EĞİTİMİ SAVUNANLARIN SAYISI DAHA FAZLA

Avrupa’da haftada 4 gün çalışma ve 4 gün eğitim sistemi ile ilgili gelen çok sayıda yorum var. Haftada 4 gün eğitim uygulamasını savunanların sayısı daha fazla. Bunun sebebi ise daha yüksek enerji fiyatlarının okulların üzerindeki mali yükü hafifletebileceği ve para tasarrufu sağlayabileceği düşüncesi. Ancak okullarda haftada 4 gün eğitim verilmesinin öğrenciler için yararlı olmayacağı savunanlar ve bu duruma olumsuz bakanlar da var.