Okullar ne zaman açılacak? Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

Yeni eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ermiş ve öğrenciler heyecanla bekledikleri karnelerine kavuşarak 15 günlük tatillerine başlamıştı. Şimdi ise gözler okulların açılacağı tarihe çevrildi.

Okullar ne zaman açılacak? Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

20 Ocak 2023 tarihinde birinci dönem karneleri verildi ve öğrenciler 15 günlük tatillerine başladı. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte hem öğrenciler hem de veliler yarıyıl tatilinin sona ereceği, okulların açılacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki, 15 tatil ne zaman bitiyor? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek? 2. dönem ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak? Okulların açılmasına kaç gün kaldı? İşte tüm merak edilenler…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeni eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. 20 Ocak tarihinde birinci dönem karnelerinin dağıtılmasıyla birlikte 15 günlük tatil başladı. Tempolu ve yoğun geçen birinci dönemin ardından büyük bir merak ve heyecanla bekledikleri karnelerine kavuşan öğrenciler tatillerine de başladı. Yarıyıl tatili başlarken öğrencilerin ve velilerin araştırdığı bir diğer konu ise 2. dönemin ne zaman başlayacağı, okulların ne zaman açılacağı oldu. 2. dönem için çok heyecanlı olan öğrenciler ve veliler ‘Okullar ne zaman açılacak?’, ‘2. dönem ne zaman başlayacak?’ sorusuna yanıt aramaya başladı.

okullar-ne-zaman-acilacak-yariyil-tatili-ne-zaman-bitiyor-001.jpg

2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

15 tatil devam ederken bir taraftan da tatilin sona ereceği, 2. dönemin başlayacağı tarih araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı takvimi kapsamında yarıyıl tatili 3 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. Öğrenciler ise 6 Şubat 2023 Pazartesi günü okullarına geri dönecek.

okullar-ne-zaman-acilacak-yariyil-tatili-ne-zaman-bitiyor.jpg

YAZ TATİLİ NE ZAMAN 2023?

6 Şubat 2023 Pazartesi günü 2. dönemin ilk zili çalacak. 2. dönem ara tatili ise 17-20 Nisan 2023 tarihinde yapılacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran 2023 Cuma günü öğrencilerin dönem sonu karnelerini almalarıyla sona erecek ve 3 aylık yaz tatili başlayacak.