Okulların tatil olduğu iller 17 Mart 2023! Bolu ve Şanlıurfa'da okullar tatil edildi

Bolu’da meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından okulların durumu merak konusu oldu. Öte yandan Şanlıurfa’da etkili olan sel felaketi sonrası eğitim öğretime verilen ara uzatıldı.

Okulların tatil olduğu iller 17 Mart 2023! Bolu ve Şanlıurfa'da okullar tatil edildi

Türkiye, deprem ve sel felaketlerini peş peşe yaşadı. Yaşanan peş peşe afetlerdeki can kayıpları tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Bir yandan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken Şanlıurfa ve Adıyaman’dan gelen sel haberi ve can kayıplarının olması herkesi derinden üzdü. Öte yandan bugün Bolu’da meydana gelen depremde vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı. Şanlıurfa ve Bolu’da 17 Mart 2023 tarihinde eğitim öğretime ara verildi.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Şanlıurfa ve Adıyaman’da etkili olan sağanak yağış beraberinde seli getirmiş ve iki kentte yaşanan sel felaketi maalesef can kayıplarına sebep olmuştu. Sel felaketi sonrası Şanlıurfa’da dün ve önceki gün eğitim-öğretime verilen ara uzatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, ‘Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 17.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarındaki hamile, engelli, kronik rahatsızlığı olan kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaktır.’ ifadeleri yer aldı.

okullarin-tatil-oldugu-iller-17-mart-2023-bolu-ve-sanliurfa-da-okullar-tatil-edildi.jpg

BOLU’DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bolu’da 16 Mart 2023 Perşembe günü meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedilmişti. Depremi hisseden vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı. Depremin ardından Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

‘İlimizde bugün yaşanan 4.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 17.03.2023 Cuma günü 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.’

okullarin-tatil-oldugu-iller-17-mart-2023-bolu-ve-sanliurfa-da-okullar-tatil-edildi-001.jpg