Ortaokul ve liselerde ortak sınav detayları açıklandı

2023 2024 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı üzerine ortaokul ve Liselerde ilk kez ortak sınav uygulaması yapılacak. Ortaokul ve liselerde ortak sınav uygulaması ile ilgili detaylar açıklandı.

Ortaokul ve liselerde ortak sınav detayları açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı üzerine bu yıl ilk kez ortaokul ve liselerde ortak sınav uygulaması gerçekleştirilecek. Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, resmi gazetede yayınlanan yeni kararla ilişkili bilgi verdi.

BU YIL İLK KEZ UYGULANACAK

2023-2024 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı üzerine ortaokul ve liselerde ortak sınav uygulaması yapılacak. Uygulama bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül'den de bir açıklama geldi. Yıllardır konuşulan konuların yönetmelikte yazıldığını belirten Bülbül, okul öncesinden 12 sınıfa kadar sınıf içerisinde nasıl bir ölçme olmalı bunun yeni mevzuatta tanımlandığını dile getirdi. Ortak sınav uygulaması ile ilgili de konuşan Bülbül, amacın bütünlüğü sağlanması olduğuna dikkat çekti.