ÖSYM deprem bölgesindeki 4 il için yeni kararı duyurdu! Adaylar farklı illerde sınava girecek

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ÖSYM, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı’nın yapılamayacağını duyurdu. Adaylar farklı illerde sınava girecek.

ÖSYM deprem bölgesindeki 4 il için yeni kararı duyurdu! Adaylar farklı illerde sınava girecek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ÖSYM’den bir son dakika açıklaması geldi. ÖSYM, deprem bölgesindeki 4 il için alınan yeni kararı duyurdu. Bu kapsamda Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’da YÖKDİL/1, YDS/1, TUS(1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavları yapılamayacak. Belirtilen illerdeki adayların farklı illerden sınav merkezi seçmesi gerekecek.

ÖSYM'DEN YENİ AÇIKLAMA

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ile ilgili ÖSYM'den yeni açıklama geldi. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve depremin etkilediği Adıyaman, Hatay ve Malatya'da bazı sınavların yapılamayacağı duyuruldu. Bu kapsamda YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı yapılamayacak. Bu illerdeki adayların farklı illerden sınav merkezi seçmesi gerekecek.

osym-deprem-bolgesindeki-4-il-icin-yeni-karari-duyurdu-adaylar-farkli-illerde-sinava-girecek.jpg

ÖSYM BAŞKANI AÇIKLADI

Karar hakkında açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, depremden etkilenen illerde incelemelerde bulunduklarını belirtti ve şu ifadelere yer verdi; 'Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerimizde incelemelerde bulunduk. Deprem bölgesi il ve ilçelerindeki yetkililerle yaptığımız toplantılar ve bölgedeki yerinde incelemeler sonrasında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik.'

SINAVLARA FARKLI İLLERDE GİRECEKLER

Belirtilen illerde sınavların yapılamaması sebebiyle daha önce bu illeri sınav merkezi olarak seçen adaylar sınav merkezlerini değiştirerek Türkiye'deki diğer merkezlerden istediklerini sınav merkezi olarak seçebilecekler.