ÖSYM YKS başvurusu 2023! ÖSYM sınav takvimi 2023

Üniversite sınavı için araştırmalar devam ediyor. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler 2023 üniversite sınavı ile ilgili araştırmalarına başladı. YKS sınavının tarihini merak eden üniversite adayları ÖSYM sınav takvimini merak ediyor.

ÖSYM YKS başvurusu 2023! ÖSYM sınav takvimi 2023

Milyonlarca üniversite adayı YKS sınavının tarihini merak ediyor. Sınav tarihi ile ilgili araştırmalar başladı. ÖSYM tarafından organize edilen YKS sınavının tarihi merakla bekleniyor. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerinin araştırmaları her geçen gün yoğunlaşıyor. Peki, YKS sınavı ne zaman 2023? ÖSYM YKS başvuruları başladı mı 2023? ÖSYM sınav takvimi belli oldu mu? İşte tüm merak edilenler…

YKS SINAVI NE ZAMAN 2023?

Üniversiteye hazırlanan milyonlarca öğrenci sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Hayal ettiği üniversite için çalışmalarına devam eden ve bir yandan da sınav tarihini merak eden öğrenciler ‘YKS sınavı ne zaman?’ sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM sınav takvimine göre YKS sınavı 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacaktı. Ancak üniversite sınavı ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı tarihe denk gelmemesi için harekete geçildi. Çünkü 2023 seçimleri ile ilgili gündemde olan tarihlerden biri de 18 Haziran. Bu sebeple ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimi geri çekildi. Son olarak 2023 seçimleri ile ilgili 14 Mayıs tarihinin gündeme gelmesi ile gözler tekrar ÖSYM’ye çevrildi. Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesi halinde 2023 YKS sınavının 17-18 Haziran 2023 tarihinde uygulanması bekleniyor. Konuyla ilgili henüz herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

osym-yks-basvurusu-2023-osym-sinav-takvimi-2023.jpg

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023?

Üniversite sınavı ile ilgili merak edilen bir diğer soru ise başvuru tarihleri. YKS sınavına katılım gösterecek olan milyonlarca aday ‘YKS başvuruları ne zaman?’ sorusuna yanıt arıyor. Konuyla ilgili ÖSYM’den yapılan son açıklamada, ‘Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir. ‘ ifadelerine yer verilmişti. 2023 YKS başvurularının Şubat ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. YKS başvuruları ile ilgili resmi bir açıklama geldiğinde güncel bilgiler haberimizde yer alacaktır.