Pazartesi okullar tatil mi araştırılıyor! AKOM VE Valilik’ten peş peşe uyarılar

İstanbul’da günlerdir aralıklarla etkili olan sağanak yağış bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz günlere meydana gelen yoğun yağışın ardından dün akşam saatlerinde bastıran kuvvetli yağışla birlikte uyarılar da peş peşe geldi.

Pazartesi okullar tatil mi araştırılıyor! AKOM VE Valilik’ten peş peşe uyarılar

İstanbul'da devam eden sağanak yağış uyarıları da beraberinde getirdi. Megakentte bu hafta boyunca yağışların aralıklı olarak devam edeceği uyarısı verilmişti. Dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağışın bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Gelen hava tahmin raporunun ardından AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarılar yapıldı. Vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Yoğun yağışlarla birlikte gözler okullara çevrildi. Hafta başında okul var mı? İstanbul’da 2 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi okullar tatil mi? İstanbul’da Pazartesi okul var mı, yok mu?

İSTANBUL’A SARI KODLU UYARI

İstanbul’da sağanak yağış etkili oluyor. Aralıklı olarak devam eden sağanak yağışla birlikte uyarılar da geliyor. Sarı kodlu uyarı yapılan Megakentte yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. İstanbul Valiliği, bu akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen yoğun yağışlara karşı tedbir uyarıları yaptı. Aralıklı olarak devam etmesi beklenen yağışlarla birlikte gözler okullara çevrildi.

PAZARTESİ OKULLAR AÇIK MI?

Etkisini sürdüren kuvvetli yağışlarla birlikte İstanbul’da yaşayan öğrenci ve veliler okulların durumunu merak etti. Sağanak yağışlarla birlikte İstanbul’da Pazartesi günü okullar açık mı, kapalı mı araştırılıyor. İstanbul Valiliği'nden Pazartesi günü okulların tatil olduğuna dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

pazartesi-okullar-tatil-mi-arastiriliyor-akom-ve-valilik-ten-pes-pese-uyarilar.jpg

VALİLİK’TEN KRİTİK UYARI

Beklenen sağanak yağışlarla ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan uyarı şu şekilde:

‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Pazar akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olması beklenildiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.’