Pazartesi okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Yarın okul var mı, yok mu? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

6 Mart 2023 Pazartesi günü okullar tatil mi, değil mi araştırması yoğun bir şekilde devam ediyor. Öğrenciler ve veliler yarın okul var mı, yok mu araştırmalarını sürdürüyor. 6 Mart 2023 Pazartesi günü okulların açık olduğu iller araştırılıyor.

Pazartesi okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Yarın okul var mı, yok mu? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde eğitim öğretime verilen ara devam ediyor. Deprem bölgesindeki iller hariç diğer illerde okullar açıldı. Peki, 6 Mart 2023 Pazartesi okul var mı? Yarın okul var mı, yok mu? Yarın okullar tatil mi? Pazartesi okullar tatil mi? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler…

6 MART PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve Kahramanmaraş’la beraber 11 ilimizde etkili olan depremlerin ardından ülke genelinde eğitim öğretime ara verilmişti. Eğitim öğretime verilen ara deprem bölgesindeki iller hariç 20 Şubat 2023 tarihinde sona erdi ve öğrenciler 2. dönem için ders başı yaptı. Deprem bölgesindeki illerde ise eğitim öğretime verilen ara devam ediyor. Öğrenciler ve veliler ise 6 Mart 2023 Pazartesi günü okullar açık mı, kapalı mı, yarın okul var mı, yok mu merak ediyor. 6 Mart 2023 Pazartesi günü deprem bölgesindeki iller hariç diğer illerde eğitim öğretime devam edilecek. Yarın deprem bölgesi haricindeki okullar açık olacak.

pazartesi-okullar-tatil-mi-yarin-okullar-tatil-mi-yarin-okul-var-mi-yok-mu-deprem-bolgesinde-okullar-ne-zaman-acilacak.jpg

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Adana için alınan yeni karara yer verilmişti. Bakan Özer, Adana’da okulların açılış tarihini 1 Mart’tan 13 Mart’a ertelediklerini duyurdu. 13 Mart’ta tekrar verileri güncelleyerek durumun tekrar kamuoyuyla paylaşılacağını da ekledi. Bu kapsamda Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da 1 Mart tarihinde eğitim öğretime başlandı. Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de ise okulların açılış tarihi 13 Mart’a ertelendi. Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da ise okulların açılış tarihi 27 Mart olarak açıklandı.