Seçim öncesi bir müjde de öğretmenlere! Cumhurbaşkanı açıkladı: Her ay maaşa ek 3000 TL destek ödemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim müjdelerinin ardı arkasız kesilmiyor. Seçime saatler kalabilir müjdede öğretmenlere geldi. Cumhurbaşkanı açıkladı, öğretmen maaşlarına ek 3.000 TL destek ödemesi verilecek.

Seçim öncesi bir müjde de öğretmenlere! Cumhurbaşkanı açıkladı: Her ay maaşa ek 3000 TL destek ödemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere büyük müjde. Öğretmen maaşlarına her ay ek ödeme yapılacak. Milyonlarca öğretmen bu haberi bekliyordu nihayet seçim öncesi müjde geldi. Son dönemlerde zam haberleri gündemden düşmezken özellikle seçime sadece bir gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen her açıklama milyonlarca vatandaş için önem taşıyordu. Emekli kamu işçisi memur Asgari ücretli zam haberleri ile sevinmişti. Bu defa da büyük zam haberi öğretmenler için verildi. Öğretmen maaşlarını ek ödeme Mayıs ayında başlıyor. Üstelik maaşlara ek tam 3000 TL ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı resmi gazetede yayınlandı. Öğretmenlere maaşı ödeme müjdesi verildi. Üstelik ödeme her ay yapılacak. Öğretmenlere ek ödeme tam 3000 TL oldu. Kararının resmi gazetede yayınlanması ile birlikte milyonlarca öğretmen de sevinçten havalara uçtu. Peki, ek ödeme ne zaman başlıyor? Öğretmen maaşlarına ek ödeme ne zaman yatacak? İşte milyonlarca öğretmeni sevinçten uçuracak haberin detayları…

ogretmenlere-ek-odeme-1.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARI İMZALADI

Seçime sayılı saatler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğretmene de müjdeli haber geldi. Milyonlarca öğretmenin maaşına ek her ay 3000 TL ödeme yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı karar resmi gazetede de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi gazetede yayınlanan kararda Şu ifadeler kullanıldı:

“Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile deprem bölgesindeki kamu görevlilerimize 6/2/2023 tarihinden itibaren 6 ay süreyle aylık 2.059,99 ₺ tazminat ve 972 ₺ fazla çalışma ücreti olmak üzere toplamda 3.031,99 ₺ ödeme yapılacaktır.”

ogretmenlere-ek-odeme-2.jpg

MAYIS AYINDA MAAŞA ÖDEME BAŞLIYOR

Milyonlarca öğretmenin gözü kulağı uzun süreden beri ek ödeme haberlerindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile resmi gazetede yayınlanan karar doğrultusunda ek ödeme müjdesi Nihayet verildi. Ek ödemenin Mayıs ayından itibaren başlayacağı öğrenildi. Yani milyonlarca öğretmenin maaşına Mayıs ayından itibaren 3.000 TL'lik ek ödeme yansıyacak.

ogretmenlere-ek-odeme-3.jpg

ÖĞRETMEN MAAŞLARINA SEÇİM ZAMMI VAR MI?

Öğretmenleri Merak ettiği konulardan biri de öğretmen maaşlarına zam gelecek mi Ne zaman gelecek sorusunun yanıt oldu. Bildiğiniz üzere memur maaşlarına zam Her 6 ayda bir enflasyon oranı doğrultusunda yapılıyor. Öğretmen maaşlarına zam da Temmuz ayından itibaren gelecek. 6 aylık enflasyon verilerinin belli olması ve refah payının netleşmesi ile birlikte öğretmenlerin zamlı maaşları da ortaya çıkacak.