Son dakika! İstanbul'da okul servis ücretlerine yeni bir zam daha geliyor

Son dakika haberi… İstanbul'da okul servis ücretlerine Geçtiğimiz günlerde yapılan %60'lık zamma ek yeni bir zam daha geldi.

Son dakika! İstanbul'da okul servis ücretlerine yeni bir zam daha geliyor

Geçtiğimiz günlerde yapılan İBB UKOME toplantısında okul servis ücretlerine %60 zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte servis ücreti 792 liradan 1200 liraya yükselmişti. Ancak İstanbul umum servis aracı işletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, okul servis ücretlerine yeni bir zammın yolda olduğunu duyurdu. Ocak ayı gelmeden okul servis ücretlerine bir zam daha geleceğini söyleyen Sinar, %30-40 civarında zam talebinde bulunacaklarını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısı Geçtiğimiz günlerde yapılmış toplu ulaşım ücretleri ile okul servis ücretlerine zam kararı alınmıştı. Toplantı kapsamında okul servis ücretlerine %60 zam yapılırken 0-1 kilometre arası mesafe ücreti 792 liradan 1200 liraya yükselmişti.

%60 ZAM YETMEDİ

Ancak İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, %60'lık zammın yeterli olmadığını belirterek Ocak ayında ya da Öncesinde bir düzenleme daha olacağını dile getirdi. İstanbul'da okul servis ücretlerine istenecek zammın da %30-40 aralığında olacağı ifade edildi.

Günhan Sinar, Açıklamasında Ocak veya ocaktan önce bir düzeltme olacağını düşündüğünü belirtirken bu farkın enflasyona bağlı olması nedeniyle yüzde 30-40 civarında bir artış olacağını ifade etti.

ÖZEL OKULLARDA FİYATLAR ARTIYOR

Diğer yandan yeni eğitim öğretim döneminde ailelerin masrafı son derece yükselecek gibi görünüyor. Bir yandan servis ücretlerine yapılan zamlar bir yandan da Özel okullarda yaşanan fiyat artışı velilerin belini bükecek.