SON DAKİKA! Kredi ve Yurtlar Kurumu 2023 yeni yurt ücretlerini açıkladı

Son dakika haberi… Kredi ve yurtlar kurumu son dakika açıklaması yaparak 2023 yeni eğitim dönemi yurt ücretlerini duyurdu. İşte 2023 yeni devlet yurdu ücretleri…

SON DAKİKA! Kredi ve Yurtlar Kurumu 2023 yeni yurt ücretlerini açıkladı

Milyonlarca üniversite öğrencisinin ve üniversite adayının beklediği 2023 yeni devlet yurdu ücretleri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Az önce açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre yurt ücretleri odanın büyüklüğü içerideki kişi sayısı tuvalet ve banyo gibi özelliklere göre farklılık gösteriyor. Peki 2023 KYK yurt ücretleri ne kadar?

ÖSYM tarafından Geçtiğimiz günlerde üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler kayıt işlemlerine yarın başlayacak. Bir yandan da KYK yurt ücretleri merakla bekleniyordu. Öğrencilerin Merak ettiği KYK yurt ücretleri Az önce açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yeni eğitim öğretim yılına Kısa bir süre kala 2023 yurt fiyatları açıklaması yaptı. Peki 2023 KYK yurt ücretleri ne kadar oldu?

2023 KYK DEVLET YURDU ÜCRETLERİ

Merakla beklenen 2023 KYK devlet yurdu ücretleri açıklandı. Kredi ve yurtlar Kurumundan yapılan açıklamaya göre 2023 yurt ücretleri şöyle oldu:

Tip 1 ücreti aylık 345 lira, 855 TL depozito

Tip 2 ücreti aylık 405 lira, bin 20 TL depozito

Tip 3 ücreti aylık 405 lira, bin 20 TL depozito

Tip 4 ücreti aylık 480 lira, bin 110 TL depozito

Tip 5 ücreti aylık 510 lira, bin 200 TL depozito

Tip 6 ücreti aylık 570 lira, bin 365 TL depozito

KYK YURT TİPLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamada KYK yurt tipleri olduğu görüldü. Buna göre 1.tip, 2. Tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip Olarak sınıflandırılan KYK yurt tipleri de merak konusu oldu. KYK yurt tipleri odada kalan Kişi sayısına odanın büyüklüğüne içeride banyo ve tuvalet olmasına göre farklılık gösteriyor.

İLK KAYIT ÜCRETİ NE DEMEK?

Diğer yandan KYK yurtlarına ilk kez yerleştirilecek öğrencilerin ilk kayıt ücreti ödemeleri gerekiyor. Bu ücret aynı zamanda depozito ücreti anlamına geliyor. Yani gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli olarak öğrencilerden belli bir miktarda ücret talep ediliyor. Öğrencilerin bu ücreti ilgili banka ATM'lerinden ya da GSB Yurt ve kredi ödemeleri ekranından yapmaları gerekiyor.