SON DAKİKA: LGS ve YKS sınavları ertelendi mi? LGS ve YKS hangi tarihte yapılacak?

Ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerinin merakla beklediği LGS ve YKS sınavı hakkında Bakan Özer bir son dakika açıklamasında bulundu!

SON DAKİKA: LGS ve YKS sınavları ertelendi mi? LGS ve YKS hangi tarihte yapılacak?

SON DAKİKA: LGS ve YKS sınavları ertelendi mi? LGS ve YKS hangi tarihte yapılacak? Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve felaket sonuçlar doğuran depremin ardından Lise Geçiş Sınavı (LGS), Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) içerisinde gerçekleştirilen; Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı ve Yabancı Dil Testi (YDT) için Bakan Özer’den önemli açıklamalar geldi!

Korkunç depremin ardından milyonlarca öğrenci gireceği sınavın kaygısını yaşamaya başladı! Sınav tarihi ertelenecek mi? Sınava tüm konular dahil edilecek mi? Okulların 2 hafta geç açılmasından dolayı kayıp haftalar telafi edilecek mi? Tüm soruların cevabı haberimizin devamında…

BAKAN ÖZER’DEN AÇIKLAMA

mahmut.png

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından çok önemli bir karar alarak LGS ve YKS sınavlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl LGS’ye girecek olan öğrencilerimiz ikinci dönem konularından, YKS’ye girecek olan öğrencilerimiz ise 12. Sınıfın 2. Döneminden muhaf tutulmayacak!

TÜM KADEMELERDE DEVAM ŞARTI YOK

Daha önce de bahsettiğimiz gibi tüm kademelerde devam şartımız yoktur. Öğrencilerimiz istemeleri dahilinde evre illerdeki okullara kayıtlarını aldırarak devam edebilirler.”