SON DAKİKA YKS sınav tarihleri belli oldu! 2023 YKS sınav takvimi ve başvurular

Üniversite adaylarının merakla beklediği YKS sınav tarihleri belli oldu. ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre YKS sınavı 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

SON DAKİKA YKS sınav tarihleri belli oldu! 2023 YKS sınav takvimi ve başvurular

Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın merakla beklediği YKS tarihleri açıklandı. ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre 17-18 Haziran tarihinde yapılacak olan YKS sınavı için başvurular da bugünden itibaren başlıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden, deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacağı duyuruldu. İşte ÖSYM'nin YKS duyurusu ve tüm detaylar...

SINAV 17-18 HAZİRAN'DA

2023 Yükseköğreitm Kurumları Sınavı (YKS), 17.18 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları bugünden itibaren başlıyor.

YKS SINAV TAKVİMİ

2023 YKS sınavı kapsamında belirlenen sınav takvimi şöyle;

17 Haziran 2023: Temel Yeterlilik Testi, (TYT)

18 Haziran 2023 (sabah oturumu): Alan Yeterlilik Testleri (AYT)

18 Haziran 2023 (öğleden sonraki oturum): Yabancı Dil Testi (YDT)

DEPREMZEDELERDEN SINAV ÜCRETİ ALINMAYACAK

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada depremzedelerden sınav ücreti alınmayacağı bilgisine yer verildi ve '2023 YKS başvurularında afet bölgesi ilan edilen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden, deprem sonrası başka il veya ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır.' denildi.

son-dakika-yaks-sinav-tarihleri-belli-oldu-2023-yks-sinav-takvimi-ve-basvurular.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YKS PAYLAŞIMI

2023 YKS takviminin belli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan YKS paylaşımı geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sevgili genç kardeşlerim, Bugün başvuru süreci başlayan YKS'de her birinize şimdiden başarılar diliyor; hedeflerinize, hayallerinize en güzel şekilde ulaşmanızı gönülden temenni ediyorum.' ifadelerine yer verdi.

son-dakika-yaks-sinav-tarihleri-belli-oldu-2023-yks-sinav-takvimi-ve-basvurular-001.jpg