SON DAKİKA YÖK’ten yeni açıklama geldi! Yüz yüze eğitim yeniden başlayacak mı?

Korkunç depremin ardından online eğitim vermeye başlayan Yükseköğretim Kurumları için yeni bir gelişme yaşandı!

SON DAKİKA YÖK’ten yeni açıklama geldi! Yüz yüze eğitim yeniden başlayacak mı?

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki korkunç depremin ardından Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yapılan açıklamada 2022- 2023 yılının bahar döneminde tüm ülke genelinde online eğitim vereceği aktarılmıştı. YÖK Başkanı Pof. Dr. Erol Özvar konuyla ilgili detayları aktardı!

yek.png

ONLİNE EĞİTİM KARARI

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki korkunç iki depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tüm ülke genelinde okulların iki hafta daha tatil edilmesi kararı verilirken YÖK tarafından da 2022- 2023 yılı bahar döneminin ikinci bir duyuruya kadar tatil edildiği açıklanmıştı. Ardından deprem bölgelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022- 2023 yılı bahar döneminin online şekilde eğitime devam edeceğini aktarmıştı.

YENİ BİR GELİŞME YAŞANDI

YÖK Başkanı Pof. Dr. Erol Özvar, yeni bir açıklama yaparak; yükseköğretim kurumlarında eğitimin 20 Şubat tarihinden itibaren online olarak başlatılabileceğini ve Nisan ayının başından itibaren ise yeniden yüz yüze eğitimin de gerçekleştirilebileceği hibrit sistem modelinin uygulanabileceğini duyurdu.