Sosyal yardımlaşma memleket bileti bizden başvuruları başladı! Öğrencilere 3 bin TL bilet desteği verilecek

Sosyal yardımlaşma kapsamında yeni bir destek daha başladı. Ailesinden uzak şehirlerde eğitim gören öğrenciler için başlatılan bilet yardımı ile ilgili araştırmalar sürüyor. ‘Memleket bileti bizden’ başvuruları ile ilgili detaylar merak ediliyor.

Sosyal yardımlaşma memleket bileti bizden başvuruları başladı! Öğrencilere 3 bin TL bilet desteği verilecek

Öğrenciler için başlatılan ‘Memleket bileti bizden’ projesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Şehir dışında eğitimini sürdüren öğrencilere yönelik başlatılan bu proje ile ilgili merak edilen çok sayıda detay var. Bunların başında ise başvuru süreci geliyor. Devlet, yılda iki defa olmak üzere il dışında okuyan öğrencilerin evlerine gidiş dönüş biletlerini karşılayacak. Peki, memleket bileti bizden başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Memleket bileti bizden başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler…

ÖĞRENCİLERE BİLET YARDIMI

Geçtiğimiz haftalarda yeni bir sosyal yardım projesini kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir dışında eğitimini sürdüren öğrencilere yönelik yol desteğini açıklamıştı. Bu proje kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ‘Memleket bileti bizden’ projesiyle 3 bin liraya kadar bilet desteği sağlanacak. Devlet, yılda 2 defa olmak üzere öğrencilerin gidiş dönüş biletlerini karşılayacak.

sosyal-yardimlasma-memleket-bileti-bizden-basvurulari-basladi-ogrencilere-3-bin-tl-bilet-destegi-verilecek.jpeg

300 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

Konuyla ilgili detaylı bilgilere yer veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Sosyal yardım alan hanelerde bulunan 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimiz için ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor. Bunun için yaklaşık 300 milyon TL bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda 2 defa gidiş dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız.’ ifadelerini kullandı.

sosyal-yardimlasma-memleket-bileti-bizden-basvurulari-basladi-ogrencilere-3-bin-tl-bilet-destegi-verilecek.jpg

ÖĞRENCİ BİLET YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Memleket bileti bizden projesi kapsamında il dışında okuyan öğrencilere yönelik başlatılan destek ödemeleri ile ilgili başvurular başladı. Bu kapsamda öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından başvuru yapılabiliyor. Öğrenci ailelerinin ikamet ettiği adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapılıyor. Ödemeler ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılıyor.