Ücretli öğretmenlerin maaşları ile ilgili duyuru! Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından Türkiye genelinde eğitim öğretime 20 Şubat tarihine kadar ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ücretli öğretmenlerin maaşları ile ilgili açıklama yaptı.

Ücretli öğretmenlerin maaşları ile ilgili duyuru! Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı

Ülke genelinde deprem sebebiyle eğitim öğretime verilen aranın ardından ücretli öğretmenlerle ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Ücretli öğretmenlerin maaşları ile ilgili araştırmalar sürüyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den önemli açıklamalar geldi. Peki, ücretli öğretmenlerin maaşı yatacak mı? Ücretli öğretmenlerin maaşı hangi tarihte yatacak? İşte tüm merak edilenler…

ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.7 şiddetinde iki büyük deprem meydana geldi. Ülkemizi yasa boğan depremler 10 ilimizde ağır hasarlar ve can kayıplarına sebep oldu. Depremlerin ardından Türkiye genelinde 20 Şubat 2023 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildi. Depremden etkilenen 10 ilimizde ise okullar 1 Mart 2023 tarihine kadar tatil edildi. Öğretmenlerin ise tatil sürecinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI YATACAK MI?

Eğitim öğretime ara verilmesinin ardından ücretli öğretmenlerle ilgili araştırmalar başladı. Ücretli öğretmenlerin maaşlarının yatıp yatmayacağı ve hangi tarihte maaşlarını alacakları araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi. Devletin tüm imkanlarını kullandığını ve bu süreci birlik beraberlik içinde yönetmeye çalıştıklarını vurgulayan Bakan Özer, ‘Deprem bölgesinde ders ücreti karşılığında çalışan tüm öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin de ücretlerini ödeyeceğiz. Hiç kimse tedirgin olmasın.’ dedi.

ucretli-ogretmenlerin-maaslari-ile-ilgili-duyuru-milli-egitim-bakani-ozer-acikladi.jpg

ÖĞRETMENLER ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DESTEK OLUYOR

Deprem bölgelerinde farklı illerden gelen çok sayıda öğretmen olduğunu ve arama kurtarma faaliyetlerine destekte bulunduklarını aktaran Milli Eğitim Bakanı Özer, sadece Malatya’da çeşitli illerden gelen binin üzerinde öğretmen olduğunu söyledi ve bu öğretmenlerin izinleriyle ilgili de çalışma yürütüldüğünü ekledi.