Ücretsiz eğitim! E-devlet BTK Akademi’de robotikten yabancı dile 9 kategoride

Genellikle kamu kurumlarına dair işlemler için vatandaşların kullandığı e-devlet üzerinden ücretsiz eğitim alabilmek mümkün. BTK Akademi’de tam 9 farklı kategoride eğitim var. 1 milyon 175 bin 41 kişi 3 yıl içinde bu eğitimlerden faydalandı.

Ücretsiz eğitim! E-devlet BTK Akademi’de robotikten yabancı dile 9 kategoride

En çok resmi evrak işlerinde ve takibinde kullanılan e-devlet üzerinden çok bilinmiyor olsa da okul olarak faydalanabiliniyor. E-devlet BTK Akademi ile katılım belgeli ya da sertifikalı eğitimlere ulaşmak mümkün. Temel olarak ya da ileri seviyede öğrenebileceğiniz yabancı dil, 3D modelleme, arama motoru optimizasyonu, Python programlama, işletim sistemleri, robotik ve kişisel gelişim gibi alanlarda eğitim alabilirsiniz.

2020 yılında BTK Akademi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde geliştirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katkıları ile açıldı. Hem özel sektör çalışanları hem kamu çalışanlarının faydalanması için düzenlenen e-öğretim sertifika programı ile kaliteli iş gücü üretilmesini sağlamayı amaçlayan bir proje oldu.

e-devlet şifrenizle ulaşabilirsiniz

16 yaşından büyük olan kişiler e-devlet şifresi ile küçükler ise üyelik sistemiyle giriş yapabilmekte. Herkesin ücretsiz faydalanabileceği bu eğitim yine gönüllüler tarafından veriliyor.

es-plqnxkaef3wb-780x470.jpg

Önlisans şartı

Gönüllü eğitmen olmak isteyen kişilerin de en az önlisans mezunu olması gerekiyor. Sitede bulunan formu doldurarak gönüllü öğretmenlik için başvuru yapılabiliyor.

Kişisel gelişim dersleri

Kişisel gelişim anlamında 6 farklı ders var. Bunlar; temel ve ileri seviye İngilizce, ekip liderliği, etkili iletişim stratejileri, stratejik düşünme, etkili sunum ve CV hazırlama, ikna sırları olarak ayrılıyor.

Yazılım dersleri

Yazılım dersleri içinde algoritma ve veri yapılandırma, veri bilimi ve makine öğrenme atölyesi, karakter tasarımı ve 3D modelleme, C++ programlamaya giriş ve ileri seviyeler, Python ile makine öğrenmesi dersleri veriliyor.

Tasarım alanında dersler

Adabo After Effects ile animasyon, eğitimde oyunlaştırma ve web 2.0 araçları, unity 3D oyun geliştirme derslerini ücretsiz ve sertifikalı olarak alabilirsiniz.

b7eiy2z.jpg

Siber güvenlik eğitim kampı

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ve BTK Akademi iş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı 1-9 Mart tarihlerinde Siber Güvenlik Kampı yapıyor. Üniversitede bununla ilgili bölümlerden öğrencilerin katılabilmesi için çevrim içi kayıt olmaları gerekiyor. Ardından btkakademi.gov.tr adresinden ön koşul eğitimlerini tamamlaması, aynı internet sitesinden hazırlanan sınavı yüzde 70 oranında başarı ile geçmesi isteniyor. İstanbul Marmaracık Gençlik Kampı Merkezi’ndeki kampa gitmeye başarılı olanlar bu şekilde hak kazanabilecek.

Kampa katılacaklara istihdam sağlanacak

9 Ocak’ta başvuruları başlayan ve 27 Ocak’ta bitecek olan program için zorunlu eğitimlerin 12 Şubat 23.59’a kadar bitirilmesi mecburidir. 16 Şubat’ta bir eleme sınavı gerçekleştirilecek ve 80 kişinin iki grup halinde 4 gün eğitimleri devam edecek. USOM’un düzenlediği bu eğitimlerin ardından hem sertifika verilecek hem de istihdam olanağı tanınacak.