Üniversiteler açılıyor mu? Üniversiteler uzaktan eğitim mi, online mı? YÖK Başkanı açıkladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli depremlerin ardından üniversitelerle ilgili yeni bir karar alınmış ve uzaktan eğitime geçilmesine karar verilmişti. Üniversitelerdeki son durumla ilgili YÖK’ten gelecek yeni açıklamalar bekleniyordu.

Üniversiteler açılıyor mu? Üniversiteler uzaktan eğitim mi, online mı? YÖK Başkanı açıkladı

YÖK Başkanı Erol Özvar, ülkemizde yaşanan büyük afetin ardından üniversitelerle ilgili alınan kararları açıkladı. Peki, üniversiteler açılacak mı? Ünivesiteler online mı? Üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıklamalarından tüm detaylar…

YÖK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 76. ve 7.7 şiddetindeki depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındığı açıklanmıştı. Bugün üniversitelerin bahar dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, 11 ilde yapılan ön incelemeler sonucunda kampüslerin çoğunda yıkılan bina olmadığının tespit edildiğini aktardı. Az sayıda ağır hasarlı binalar olduğunu söyleyen Özvar, 'Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir. Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek.' dedi.

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİM Mİ?

Üniversitelerde bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlayacağını açıklayan Özvar, Nisan ayı başından itibaren yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğinin de değerlendirileceğini ekledi.

universiteler-aciliyor-mu-universiteler-uzaktan-egitim-mi-online-mi-yok-baskani-acikladi.jpg

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLER KAYITLARINI DONDURABİLECEK

Depremden etkilenen öğrencilerin uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabileceğini aktaran Özvar, depremden etkilenen öğrencilerden talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarını dondurabileceğini ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmeyeceğini de açıklamalarına ekledi.