Üniversiteler yüz yüze eğitime geri dönüyor! YÖK tarafından son dakika açıklaması geldi

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Yükseköğretim kurumlarındaki eğitime online olarak devam etme kararı alındı. Ancak YÖK tarafından yeni bir karar alındı!

Üniversiteler yüz yüze eğitime geri dönüyor! YÖK tarafından son dakika açıklaması geldi

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşmiş olan deprem felaketi ile birlikte binlerce bina yıkıldı, milyonlarca insan evsiz kaldı. yaşanan depremin ardından bölgeye birçok yardım kuruluşu tarafından çadır kentler ve konteyner kentler kurulurken bazı depremzedelerse bölge dışındaki Devlete bağlı olan veya olmayan konaklamaya müsait yerlere taşındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde bulunan KYK yurtları da depremde de vatandaşların hizmetine sunuldu.

OKULLAR ONLİNE EĞİTİME GEÇTİ

KYK yurtlarının depremzedeler için tahsis edilmesinin ardından Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için eğitim 2023 Bahar yarıyıl dönemi için Online olarak devam edeceği kararı açıklanmıştı. Ancak konu ile ilgili olarak YÖK tarafından bir son dakika açıklaması geldi!

kyk.png

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇILACAK MI

Alınan kararla birlikte nisan ayına kadar eğitimin online devam etmesi uygulamalı derslerin Nisan ayından sonra, yaz döneminde ya da gelecek sene devam etmesi kararı alındı.

UYGULAMALI BÖLÜMLER NELER

Yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bölümleri şu şekilde:

  • Tıp Fakültesi’nin 4, 5. ve 6. Sınıf öğrencilerini,
  • Veterinerlik Fakültesi’nin 5. Sınıf öğrencilerini,
  • Diş Hekimliği Fakültesi’nin 4 ve 5. Sınıf öğrencilerini,
  • (7+1) programı uygulayan Teknoloji ve Mühendislik Fakültelerinin (+1) dönemdeki öğrencileri,
  • Hemşirelik, Ebelik, Denizcilik ve diğer tüm yükseköğretim programlarında İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapan öğrencileri (Bakınız: Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği madde 12),
  • (6+2) veya (7+1) programı uygulayan Spor Bilimlerinin (+1) veya (+2) dönemdeki öğrencileri,
  • (3+1) veya (2+1) programı uygulayan Meslek Yüksekokullarının (+1) dönemdeki öğrencileri, Meslek Yüksekokullarının İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapan öğrencileri ve
  • Öğretmenlik Uygulaması dersinin öğrencilerini kapsamaktadır.