Üniversitelerde eğitim son durum! Uzaktan eğitime geçilmişti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmiş ve YÖK Başkanı’ndan konuyla ilgili detaylı açıklamalar gelmişti. Online eğitim kararının ardından üniversite öğrencileri son durumla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Üniversitelerde eğitim son durum! Uzaktan eğitime geçilmişti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından KYK yurtları depremzedeleri misafir etmeye başladı ve üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Üniversiteler için verilen uzaktan eğitim kararının ardından konuyla ilgili YÖK Başkanı’ndan detaylı açıklamalar geldi. YÖK Başkanı, üniversitelerde uzaktan eğitim kararının Nisan ayında tekrar değerlendirileceğini belirtti. Peki, üniversitelerde eğitim son durum ne? Üniversitelerde uzaktan eğitim ne kadar devam edecek? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? Üniversiteler kapandı mı? İşte tüm merak edilenler…

ÜNİVERSİTELER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversiteler için uzaktan eğitim kararı alındı. KYK yurtlarında depremzedelerin misafir edileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye genelindeki KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz. Uzaktan eğitime geçiyoruz.’ demişti. Üniversitelerle ilgili alınan uzaktan eğitim kararıyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitimle devam edecek olan üniversiteler için Nisan ayında tekrar bir değerlendirme yapılacağını ve hibrit eğitim sisteminin de değerlendirileceğini aktarmıştı.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERE KAYIT DONDURMA HAKKI

Diğer yandan depremden etkilenen öğrenciler için bir dönem kayıt dondurma hakkı ve diğer illerde öğrenci olma hakkı da tanınacak. Söz konusu haktan, depremden etkilenen illerdeki üniversitelere kayıtlı olan veya birinci derece yakınları deprem bölgesinde ikamet edenler ve uygulamalı eğitimi yüz yüze devam edeceği açıklanan bölümlerde okuyan öğrenciler yararlanacak.

universitelerde-egitim-son-durum-uzaktan-egitime-gecilmisti.jpg

TELAFİ SINAVLARI YAPILACAK

Özel öğrenci olmak isteyenler bunun için üniversitelere dilekçe ile başvuruda bulunacak. Söz konusu başvurular ise bahar döneminin ilk 3 haftası içinde yapılabilecek. Özel öğrencilik için ayrıca bir ücret ödenmeyecek. Öte yandan YÖK, 6 Şubat tarihinden itibaren gerçekleştirilemeyen güz dönemi sınavları ile ilgili de bilgi verdi ve bu sınavlar için telafi sınavları yapılacağını duyurdu.