Üniversitelerde yüz yüze eğitime dönüş sinyali! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 ilimizi etkiledi. Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından üniversitelerde online eğitime geçildi ve KYK yurtları depremzedelere tahsis edildi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime dönüş sinyali! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı

Star TV ekranlarına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerdeki son durumla ilgili de yorumlarda bulundu. Depremden sonra online eğitime geçen üniversitelerde tekrar yüz yüze eğitimin olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Erdoğan, ‘Uzun bir süre olmayacak’ diyerek yüz yüze eğitime geri dönüş sinyali verdi. Erdoğan’ın bu açıklaması ‘Üniversiteler açılabilir’ yorumlarını beraberinde getirdi. İşte o açıklamanın detayları…

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremleri 11 ilimizi etkiledi ve çok sayıda can kaybına sebep oldu. Depremin ardından yaraların sarılması için seferber olunurken üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındı ve KYK yurtları da depremzedelere tahsis edildi. Üniversitelerde uzaktan eğitim dönemi başlarken yüz yüze eğitimin tekrar başlayıp başlamayacağı soruları da sık sık gündeme geliyor. Star TV canlı yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, online eğitime geçen üniversitelerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

‘UZUN BİR ARA OLMAYACAK’

Depremin ardından üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen ara hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor.’ dedi.

universitelerde-yuz-yuze-egitime-donus-sinyali-cumhurbaskani-erdogan-canli-yayinda-acikladi.jpg

HİBRİT EĞİTİM SEÇENEĞİ DEĞERLENDİRİLECEK

Üniversitelerle ilgili açıklamalarına devam eden Erdoğan, şartların elverişli olması halinde uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit eğitim seçeneğinin de değerlendirilebileceğini aktardı.