Üniversitelerin açılış tarihi 2023! Uzaktan eğitimde son durum! Nisan ayı işaret edildi!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversiteler için uzaktan eğitim kararı alınmıştı. Depremin ardından uzaktan eğitime geçen üniversitelerin son durumu ve yaşanan tüm gelişmeler yakından takip ediliyor.

Üniversitelerin açılış tarihi 2023! Uzaktan eğitimde son durum! Nisan ayı işaret edildi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Kahramanmaraş’la beraber 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. Üniversite öğrencileri uzaktan eğitimin devam edip etmeyeceğini ve yüz yüze eğitimin tekrar başlayıp başlamayacağını merak ediyor. Uzaktan eğitim kararının ardından önemli açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, yeni değerlendirmeler için Nisan ayını işaret etmişti. Peki, üniversiteler yüz yüze açılacak mı? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçecek? Üniversiteler ne zaman açılacak 2023? Üniversiteler Nisan ayında açılacak mı? İşte tüm detaylar…

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. Uzaktan eğitimin başlamasının ardından üniversite öğrencileri tekrar yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğini araştırmaya başladı. Üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitim sistemi ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Uzaktan eğitim kararının devam edip etmeyeceği ve yüz yüze eğitimle ilgili yeni bir karar açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor.

universitelerin-acilis-tarihi-2023-uzaktan-egitimde-son-durum-nisan-ayi-isaret-edildi.jpg

YÖK BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversiteler için yeni kararlar açıklandı. Eğitim-öğretimin etkin ve verimli sürdürülebilmesi için alınan kararlar kapsamında üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitimle devam etmesine karar verildi. Ancak Nisan ayının başında bu kararın tekrar değerlendirileceği de eklendi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Nisan ayında yüz yüze geçilecek şekilde çalışmaların tamamlandığını aktardı ve ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı vermesi halinde önümüzdeki ay (Nisan) üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir.’ dedi.