Yarın okul var mı? Bugün tatilin son günü mü? 20 Şubat okullar açılıyor mu?

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli depremlerin ardından Türkiye genelinde okullar tatil edilmişti. Türkiye’yi yasa boğan büyük afetin ardından okulların açılacağı tarih araştırılmaya başlandı.

Yarın okul var mı? Bugün tatilin son günü mü? 20 Şubat okullar açılıyor mu?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ara verilen okulların tekrar ne zaman açılacağı merak ediliyor. Hem öğrenciler hem de veliler okulların açılış tarihini araştırıyor. Bilindiği gibi depremin ardından Türkiye genelinde okullar 20 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edilmişti. Deprem bölgelerindeki okulların ise 1 Mart tarihine kadar tatil edildiği açıklanmıştı. Deprem bölgesindeki okullarla ilgili son durumun 1 Mart tarihinde tekrar görüşüleceği aktarılmıştı. Peki, okullar ne zaman açılıyor? Yarın okul var mı? 20 Şubat Pazartesi okula gidilecek mi? Bugün tatilin son günü mü? 20 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu? İşte detaylar…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle tatil edilen okullar (deprem bölgesindeki okullar hariç) 20 Şubat 2023 Pazartesi günü açılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okullar hariç diğer illerdeki okullarda 20 Şubat tarihinde ders başı yapılacağını duyurdu.

yarin-okul-var-mi-bugun-tatilin-son-gunu-mu-20-subat-okullar-aciliyor-mu-001.jpg

YARIN OKUL VAR MI?

Deprem bölgelerindeki okullar hariç diğer illerdeki okullar yarın açılıyor. Öğrenciler 20 Şubat 2023 tarihinde yeniden ders başı yapacak ve deprem sebebiyle ilan edilen tatil (deprem bölgeleri hariç) sona erecek.

yarin-okul-var-mi-bugun-tatilin-son-gunu-mu-20-subat-okullar-aciliyor-mu.jpg

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullarla ilgili alınan yeni kararları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 71 ilde eğitimin 20 Şubat tarihinde başlayacağını, depremden etkilenen 10 ilde ise eğitime 1 Mart2a kadar ara verildiğini bildirdi. Deprem bölgelerindeki okullarla ilgili detaylı bilgilendirme yapan Bakan Özer, ‘Deprem bölgesinde 1 Mart’ta eğitim başlayacak demedik. 1 Mart’a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız. Duruma bakılacak. Burada da biz bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de.’ dedi.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE DEVAM ZORUNLULUĞU OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen 10 ile Elazığ’ı da dahil ettiğini açıkladı. Deprem bölgesindeki tüm okullarda ikinci dönem devam şartı aranmayacağını aktaran Erdoğan, ‘Deprem bölgesinde 1 Mart itibarıyla 10 ilimizde ki buna Elazığ’ı da ilave edeceğim. Şartları uygun olan okullarımızda eğitim, öğretime başlama imkanını veriyoruz.’ dedi.