Yeni tatil için resmi açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan geldi! Mayıs ayı tatil ile bilecek

Ve beklenen müjde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi! Öğrenciler Mayıs ayında bayram tatilinden fazla tatil yapacak.

Yeni tatil için resmi açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan geldi! Mayıs ayı tatil ile bilecek

Yeni tatil için resmi açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan geldi! Mayıs ayı tatil ile bilecek İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren müjdeli haber sonunda geldi. Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından peş peşe tatil açıklamaları gelirken bu haberlere bir yenisi daha eklendi. Öğrencilere 3 günlük tatilin kapısı gözüktü.

Bu hafta öğrenciler için tam bir tatil haftası oldu. Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi; 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerden sonra okulların eski düzenine dönmesi için Pazartesi okullar tatil edilmişti. Aynı hafta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Cuma gününe gelmesi dolayısı ise hafta sonu da tatil ile sonlandı. Bu sayede öğrenciler peş peşe 3 gün tatil, 3 gün okul ve yeniden 3 gün tatil yapmış oldu. Bu durumun mutluluğu sürerken yeni tatil haberi de gecikmedi.

zer.png

SEÇİMLER ÖĞRENCİLERE YARADI

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından öğrencilerin eğitimlerine daha sağlıklı şekilde devam ettirebilmeleri için Pazartesi günü okullar tatil edilmişti. Aynı akşam (14 Mayıs) seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üstünlük kuran bir adayın olmaması sebebi ile seçimler 28 Mayıs’ta yeniden tekrarlanacak. Bu durumun açıklanmasının ardından öğrenciler yeniden bir tatil olup olmayacağını araştırmaya başladı. Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek olan bir resmi açıklama bekleniyor.

tatil.png

29 MAYIS TATİL Mİ?

28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tümü ve öğrenci velileri konu hakkında seçimlerin gerçekleşmesinin ardından 29 Mayıs’ın tatil olup olmayacağı hakkında resmi açıklama henüz gelmedi ancak, 29 Mayıs Pazartesi tatil olma ihtimali oldukça yüksek.