Yüz yüze alınan eğitim kararına bir son dakika haberi daha!

Geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Erol Özvar açıklama yaparak online olan eğitimin; 3 Nisan tarihinden itibaren yeniden yüz yüze olabileceğini açıklamıştı. Konu hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı!

Yüz yüze alınan eğitim kararına bir son dakika haberi daha!

Yüz yüze alınan eğitim kararına bir son dakika haberi daha! 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ver çevresindeki illerde meydana gelen depremin ardından, depremzede vatandaşların Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarına yerleştirilmesi ile 2023 yılı Bahar dönemi eğitimi online olarak devam etmişti. Bu konu hakkında geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar yeni bir açıklama yaparak; eğitimde yüz yüze ya da hibrit sistemin uygulanabileceğini açıklamıştı!

Kahramanmaraş depreminin milyonlarca insan üzerinde yarattığı etki halen devam ediyor! Gelinen son noktada deprem zamanlarında alınan tedbirler yeniden normal hale dönmeye başladı! Bunlardan biri de yüksek öğrenim kurumlarında alına kararlar!

zvar.png

FLASH KARAR

YÖK Başkanı Özvar, geçtiğimiz günlerde eğitimin 3 Nisan tarihinden itibaren yeniden yüz yüze olabileceğini açıklamıştı ancak, konu hakkında flash bir karar alındı!

DEPREM BÖLGESİ DAHİL DEĞİL

YÖK Başkanı Özvar’ın açıklamalarında deprem bölgesi ilan edilen illerdeki eğitim için uzaktan eğitimin devam edeceğini belirtti! Uzaktan eğitimle devam edecek iller şu şekilde:

Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye