AK Parti ve CHP'liler adeta birbirine girdi

AK Parti geçtiğimiz gün Beykoz ve Gaziosmanpaşa'da, Cumhuriyet Halk Partisi ise Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda itiraz başvurusu yapmıştı.

AK Parti ve CHP'liler adeta birbirine girdi

Gaziosmanpaşa'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılması kararını vermişti.

ak-parti-ve-chpliler-adeta-birbirine-girdi.jpg

HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ

Bugün saat 11.00 itibarıyla AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden 50'şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri beraberinde, oyların yeniden sayımına başlandı. Sonuçları takip etmek isteyen vatandaşlar ise oyların tutulduğu ve sayım işlemlerinin yapıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi önünde beklemede kaldılar. CHP'li kaynaklar 970 oy farkıyla kazanılan Gaziosmanpaşa seçiminde itiraz üzerine yapılan sayımın geçersiz oylarla sınırlı kalması gerekirken sonuç beklenmeden tüm sayımın yeniden yapılması gerekçesiyle sert tepki gösterdi. "Belediyede yanlış işler yapmaktan vazgeçin! Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz" ifadeleriyle çıkışta bulunan CHP'lilere destek veren İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

ak-parti-ve-chpliler-adeta-birbirine-girdi-001.jpg

YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

Çelik, “Gaziosmanpaşa'da İlçe Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur. İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile ilgili görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak. Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız" şeklinde ifadeler kullandı. CHP'lilerin iddialarına yanıt ise sayımın yapıldığı salonda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım'dan geldi. Yıldırım ise “Gaziosmanpaşa'da ilçe seçim kurulunun ve itiraz üzerine verilen il seçim kurulu kararının saat 10:00 da uygulanmasına karar verilmiş olup saat 11:15 olmasına rağmen CHP'li partililerin hakime ve kurula baskı yaparak sayım işlemini engellemeye çalışmaktadırlar. Oysa yapılan iş sadece mahkeme kararının uygulanma işidir. CHP'liler neden mahkeme kararını uygulatmak istemiyor anlamakta zorluk çekiyoruz.!" Diğer yandan Gaziosmanpaşa'da sayım işlemleri esnasında CHP ve AK Partililer arasında yaşanan gerilim salona hatta sokağa da sıçrayarak devam etti. Gaziosmanpaşa'da İl Seçim Kurulu önünde iki parti taraftarlarının yumruk yumruğa birbirlerine girdikleri görüntüler ortaya çıktı.

ak-parti-ve-chpliler-adeta-birbirine-girdi-002.jpg