Emekliler DİKKAT! Bunu yapmayan ZAMLI promosyon alamıyor

Emekli promosyon zammı sonrası başvuru heyecanı başlarken son dakika uyarısı geldi. Emekli maaşı alan herkese ilgilendiriyor. Bunu yapmayan promosyon alamıyor.

Emekliler DİKKAT! Bunu yapmayan ZAMLI promosyon alamıyor

Emekli maaşı alan milyonlarca kişinin maaşları yeni yıl ile birlikte %49,25 oranında arttı. Ayrıca en düşük emekli maaşı da 10.000 TL olarak belirlendi. Emekliler için peş peşe sürprizler gelmeye devam ederken son olarak promosyon rekabeti yeniden hız kazandı. Emekli maaşı alanlar için yeni yılla birlikte yeni promosyonlar belirlendi. Üstelik kamu bankaları da ekstra bir artış yaparak emekliye müjdeyi duyurdu. Ancak SGK uzmanlarından kritik uyarı geldi. Tüm emeklileri ilgilendiren uyarıya göre bunu yapmayan promosyon alamayacak.

İŞLEM YAPMAYAN HAK KAYBEDER

Emekliler için promosyon ödemeleri konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir uyarıda bulundu. Son dönemde bankalar tarafından emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin güncellenmesiyle birlikte, "Zamlı promosyon ödemeleri nasıl alınır?" sorusu gündemdeki yerini aldı. SGK, konu hakkında bir duyuru yaparak, emeklilerin promosyon ödemelerinden yararlanabilmesi için yapması gereken işlemlere dikkat çekti.

BAŞVURU YAPMAYAN EMEKLİ PROMOSYON ALAMAYACAK

SGK, emeklilerin promosyon alabilmek için bankalara başvuru yapmaları gerektiğini belirtti. Açıklamada, "Emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarıldı ve 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi. Ölüm aylığı alan 3,3 milyon vatandaş da başvuruda bulunmaları durumunda 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızdan alabilecek." ifadelerine yer verildi.

emekliler-dikkat-2.jpg

PROMOSYON BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Emekliler, promosyon alabilmek için bağlı oldukları banka şubelerine giderek güncelleme başvurusunda bulunmalıdır. Eğer emekliler mevcut promosyondan memnun değilse ve başka bir bankanın promosyon teklifinden yararlanmak istiyorsa, e-Devlet üzerinden banka tercihinde bulunabilir. E-Devlet platformunda yer alan banka tercihi bölümünden istedikleri bankayı seçmeleri yeterli olacaktır.

ZAMLI PROMOSYON İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Promosyon ödemeleri için bankalara başvuru yapılması zorunludur.

Mevcut bankadan memnun olmayan emekliler için e-Devlet üzerinden banka değişikliği yapılabilir.

Başvuru işlemleri, emeklilerin maaş aldıkları şubelerde veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir.

SGK, emeklileri ve ölüm aylığı alan vatandaşları, promosyon haklarını kaybetmemeleri için dikkatli olmaları ve gerekli başvuruları zamanında yapmaları konusunda uyardı.