Emekliye bayram öncesi 1500 TL YENİ destek ödemesi

Emekliye Ramazan Bayramı öncesi yeni bir destek ödemesi daha verilecek. Tam 50 bin emekliyi kapsayan yeni ödeme açıklandı.

Emekliye bayram öncesi 1500 TL YENİ destek ödemesi

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, Bursa ve Seferihisar belediyeleri, maaşları açlık sınırının altında kalan emeklilere yönelik cömert desteklerini duyurdu. Emeklilik maaşlarının açlık sınırının altında kalması, belediyeleri harekete geçirdi. İşte detaylar:

BURSA’DAN 50 BİN EMEKLİYE 1.500 TL DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Emekliye Bayram Destek Çeki’ projesi kapsamında, toplam 50 bin emekliye 1.500 TL'lik nakdi yardım sağladı. 20 bin TL altında maaş alan emeklilere yönelik bu destek, başvuruda bulunan vatandaşlara SMS yoluyla ulaştırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu projeyi Ramazan Bayramı’na kadar 100 bin emekliye genişletmeyi hedefliyor.

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ’NDEN EMEKLİLERE 2.000 TL YARDIM

Seferihisar Belediyesi de, ilçede yaşayan ve başvuru şartlarını sağlayan 135 emekliye 2 bin TL destek ödemesi gerçekleştirdi. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in açıklamalarına göre, bu destek ödemeleriyle emekli vatandaşların ekonomik yükleri hafifletilecek. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, Seferihisar’da yaşayan her bireye destek olmayı sürdüreceklerini belirtti.

EMEKLİ DESTEK BAŞVURULARI VE DETAYLAR

Başvuru Koşulları: Bursa ve Seferihisar belediyelerinin sunduğu bu destekler için belirlenen başvuru koşulları ve detaylar, ilgili belediyelerin resmi web siteleri üzerinden paylaşılıyor.

Kimler Faydalanabilir? Bu desteklerden, belirlenen şartları karşılayan ve maaşı belirli bir sınırın altında kalan emekliler yararlanabiliyor.

Nasıl Başvurulur? Başvurular, belediyelerin sosyal destek birimlerine yapılabiliyor. Bazı belediyeler e-Devlet üzerinden de başvuru kabul edebiliyor.

Bu destekler, özellikle zor ekonomik koşullar altında yaşayan emeklilere büyük bir rahatlama sağlayacak. Bursa ve Seferihisar belediyelerinin bu önemli adımı, diğer belediyelere de örnek teşkil edebilir.