Gamze Sakallıoğlu cinayetinde anneye müebbet hapis cezası

Türkiye'nin konuştuğu 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun Bodrum'daki evinde yatağında ölü bulunmasına ilişkin davada karar çıktı.

Gamze Sakallıoğlu cinayetinde anneye müebbet hapis cezası

Gizli tanığın itirafıyla gözaltına alınıp tutuklanan anne Turcen Sakallıoğlu mahkeme heyeti tarafından “üst soyu nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, Mehmet Halil Sakallıoğlu'nun ise tahliyesine karar verildi. Kararın sonrasında sanık Turcen Sakallıoğlu'nun avukatları istinafa başvuracaklarını kaydetti.

gamze-sakallioglu-cinayetinde-anneye-muebbet-hapis-cezasi.jpg
KAYITLARA ŞÜPHELİ ÖLÜM OLARAK GEÇTİ
Mazı Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşamını sürdüren Gamze Sakallıoğlu, 24 Ocak 2022'de saat 07.30 sıralarında, iddiaya göre kendisini uyandırmak için odaya giren annesi Turcen Sakallıoğlu tarafından yatağında hareketsiz halde bulundu. İhbarla eve gelen sağlık ekibi, Gamze'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Sağlık sorunu bulunmadığı ifade edilen Gamze'nin boynunda izler olduğu belirlendi. Muğla Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işlemlerinin sonrasında Gamze'nin cenazesi, 2 gün sonra Çamlıca Mezarlığı'na defnedildi. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından evde yapılan inceleme neticesinde Gamze'nin hayatını kaybetmesi, kayıtlara “şüpheli ölüm” olarak geçmiş oldu. Gamze Sakallıoğlu'nun otopsi raporunda boyun kemiğinin kırık olduğu belirlendi. Bunun üzerine anne Turcen ve baba Mehmet Halil Sakallıoğlu ekiplerce gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edilen Sakallıoğlu çifti, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çift, 4 ay tutuklu kalıp, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, sonradan adının Lale Cengiz olduğu belirtilen gizli tanığın itirafı üzerine olayla ilgili yeniden çalışma başlatmaya karar verdi. Yeni elde edilen deliller neticesinde Turcen ve Mehmet Halil Sakallıoğlu çifti hakkında bir kez daha gözaltı kararı talep edildi. 26 Ekim 2022'de Sakallıoğlu çifti, İstanbul'da katıldıkları televizyon programının sonrasında gözaltına alındı. Çift, işlemlerinin ardından Bodrum'a sevk edildi. Jandarma ekipleri, yeni delillerin çıkmasıyla, aynı gün Gamze Sakallıoğlu'nun amcası E.S. (55), kuzeni G.S. (32), ağabeyi Mefar Sakallıoğlu (37), yengesi Nazlı Sakallıoğlu ve hakkında yakalama kararı bulunan erkek arkadaşı olduğu iddia edilen R.K.'yı Bodrum'da, ablası Fatma Köse ile eniştesi D.K.'yı (30) ise Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına aldılar. Mahkemeye çıkan şüphelilerden Turcen- Mehmet Halil Sakallıoğlu çifti, “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. DiğerleriNİN ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

gamze-sakallioglu-cinayetinde-anneye-muebbet-hapis-cezasi-001.jpg

İSTİNAFA BAŞVURACAKLARINI SÖYLEDİ
Turcen ve Mehmet Halil Sakallıoğlu çiftinin Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün görülen beşinci duruşmayla yargılanmalarına devam denildi. Duruşmaya tutuklu Sakallıoğlu çiftinin yanı sıra kızları Fatma Köse, oğulları Mefar Sakallıoğlu ve avukatları da katılım sağladı. Mahkeme heyeti duruşmada Fatma Köse, Mefar Sakallıoğlu ile avukatları ile son savunmaları için sanıkları tekrar dinlendi. Sanık Turcen Sakallıoğlu ve baba Mehmet Halil Sakallığlu mahkeme heyetinden beraatlerini isterken suçsuz olduklarını dile getirdi. Sanıkların çocukları da anne ve babalarının suçsuz olduğunu söyleyerek tahliyelerini talep etti. Savcılık mütaalasını açıklayıp, her iki sanık için de nitelikli kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme başkanı, verilen 10 dakikalık aranın sonrasında kararını açıklayıp, sanık Turcen Sakallıoğlu'nu “üst soyu nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, baba Mehmet Halil Sakallıoğlu'nun ise beraatine karar verildi. Kararın sonrasında sanık Turcen Sakallıoğlu'nun avukatları istinafa başvuracaklarını ve karara itiraz edeceklerini dile getirdi.