PTT’den bayram öncesi yeni yardım! 6 Bin 505 TL ödemeler başlıyor

PTT’den çocuklu ailelere yeni yardım müjdesi var. Çocuk sahibi olanlara 6505 TL aylık ödeme yapılacak.

PTT’den bayram öncesi yeni yardım! 6 Bin 505 TL ödemeler başlıyor

Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli aileleri olan sosyal yardım ödemelerinde mart ayı takvimi bitiyor. Nisan ayı içinde yeni ödemeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Aile bakanlığı çocuklu ailelere PTT üzerinden de yeni bir sosyal yardım ödemesi yapacak. Bayram öncesi başlayan yeni ödemeler için detaylar netleşti. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan çocuk sahibi aileler hemen e-Devlet üzerinden başvuru yaparak ödeme alabilecek. Aile bakanlığı yeni yardım programı ile ilgili detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı, ekonomik anlamda dezavantajlı olan milyonlarca vatandaşa her ay düzenli Sosyal yardım veriyor. Özellikle dar gelirli olan çocuk sahibi aileler için PTT’de verilen nakit destek ödemeleri eğitim masraflarını karşılamak için adeta ilaç gibi geliyor. Çocuklu ailelere yönelik verilen yeni ödemelere ilişkin detaylar sabah saatlerinde açıklandı. Bayram öncesi PTT üzerinden yeni bir sosyal yardım fırsatı daha sunulacak. Çocuklu aileler ortalama 6505 TL nakit destek ödemesi alabilecek.

SED YARDIMI BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen önemli Sosyal yardımlardan biri olan SED ödemesi çocuklu ailelerin eğitim masraflarının karşılanması açısından büyük önem taşıyor. Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi bir çok gideri olan aileler için Nisan ayı SED yardımı ödemeleri öne çekildi. Bayram öncesi hesaplara geçecek olan yardım ödemelerini hala başvuru yapmayanlar için de süreç devam ediyor. Henüz SED yardımı ödemesi için başvuru yapmayanlar e-Devlet üzerinden başvuru formunu tamamlayarak bayram öncesi nakit destek ödemesi alabilir.

2024 SED YARDIMI MİKTARI NE KADAR OLDU?

Devletin sağladığı sosyal yardım ödemeleri 2024 Ocak ayı itibari ile memur maaş katsayısı oranında arttırıldı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına sağlanan ödemelerden biri olan SED ödemesinin miktarı da değişti. Çocukların eğitim kademesine göre değişen bu ödemeler okul öncesi için aylık 3614 TL, ilköğretim öğrencileri için aylık 5421 TL ve ortaöğretim öğrencileri için 5782 TL olarak ödeniyor. Yüksek öğretimde eğitim alan çocuklara ise 6505 TL’ye kadar SED ödemesi veriliyor.

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED yardımı başvuruları e-Devlet aracılığıyla ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Çocuklarınızın TC kimlik kartı ile birlikte en yakın Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakfı’na gidebilir ya da e-Devlet üzerinden form doldurarak başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz.