Engin Polat’ın akrabası tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi

Dilan Polat ve Engin Polat davasında sular durulmuyor. Engin Polat'ın bir akrabası daha tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi.

Engin Polat’ın akrabası tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi

Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Engin Polat'ın akrabası olan ve Polat ailesinin şirketlerinde muhasebeci olarak görev yaptığı ortaya çıkan Gökay bekar gözaltına alındı. Engin Polat'ın akrabasının savcılıktaki işlemleri sonrası tutuklama istemi ile hakimliğe sevk edildiği öğrenildi.

TUTUKLAMA İSTEMİYLE SEVK EDİLDİ

Dilan ve Engin Polat soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Polat ailesinin şirketlerinde muhasebeci olarak görev yapan ve aynı zamanda Engin Polat'ın akrabası olan Gökay Bekar, gözaltına alındıktan sonra Anadolu Adliyesine getirildi. Bekar, savcılıktaki işlemlerin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın karıştığı soruşturma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, mal varlığı değerlerini aklama, vergi usul kanununa muhalefet ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla ilgili olarak tutuklanan 15 şüpheli arasında bulunuyor. En son tutuklanan isim ise muhasebeci Harun Abak oldu.

Soruşturma kapsamında, Engin Polat'ın akrabası ve muhasebecisi Gökay Bekar da gözaltına alındı ve savcılıktaki işlemlerin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen operasyonlar sonucunda, Dilan Polat ile eşi Engin Polat dahil 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edilmişti.

Polat çiftinin şirketler arasında transfer ettiği parayla Milda Gayrimenkul isimli firma tarafından gayrimenkul ve araç alındığı belirlenmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek, İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti.

Soruşturma devam ederken, Dilan ve Engin Polat ile birlikte 15 şüpheli tutuklanmış, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ayrıca, hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti.