Kadir İnanır taburcu oldu

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Kadir İnanır'dan güzel haber geldi.

Kadir İnanır taburcu oldu

Beykoz'da yaşamını sürdürdüğü evde 24 Mart'ta rahatsızlanarak hemen Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan usta sanatçı, beyne pıhtı atması neticesinde inme geçirmesi sebebiyle operasyona alınmış ve tedbir amaçlı entübe edilmişti.

kadir-inanir-taburcu-oldu.jpg

REHABİLİTASYON SÜRECİNE DEVAM

Tedavinin iyi sonuç vermesi sebebiyle 27 Mart'ta ekstübe edilen yeşilçam’ın usta ismi Kadir İnanır, 1 Nisan'da yoğun bakımdan çıkarılarak, servise alınmıştı. Servise alındıktan sonra yakınlarıyla birebir temas kuran ve toparlama sürecine başlayan, ama rehabilitasyon süreci devam edecek olan usta sanatçı, bugün hastaneden taburcu oldu. İnanır, 20 Kasım 2021'de de rahatsızlanmış ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Kadir İnanır, beyin damarında pıhtı attığının tespit edilmesinin ardından yoğun bakıma alındıktan sonra bir operasyon geçirmişti.

kadir-inanir-taburcu-oldu-001.jpg

KADİR İNANIR HAKKINDA

Kadir İnanır 15 Nisan 1949; Fatsa, Ordu’da doğmuştur, Türk sinema oyuncusu, yönetmendir. Fatsa doğumlu olan Kadir İnanır, ailesinin son çocuğudur. Fatsa'daki ilkokul ve ortaokul eğitimi esnasında sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergiledi. Kadir İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü’nü bitirdi. 67 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması'nda finale kaldı, 1968 düzenlenen Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda da birinci oldu. Bir süre fotoromanlarda rol aldıktan sonra Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray'la başrolleri paylaştı.