Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti hakkında şok iddialar

Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu dolandırıcılık skandalıyla gündemde.

Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti hakkında şok iddialar

Ünlü sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, yakın çevrelerinden bütçe isteyip, topladıkları 100 milyon TL ile yurt dışına kaçtıkları iddiasıyla gündemde. Pazartesi gününden bu yana kendilerine ulaşılamayan çiftin, ponzi sistemi ile 30'dan fazla kişiyi dolandırdığı ve hatta bu kişilere kredi çektirdiği öne sürülüyor.

İddialara göre, çift Portekiz'de ev alıp toplamda 100 milyon TL para toplayarak kayıplara karışmıştır. Çiftin, reklamcılık işiyle uğraştıkları ve çektikleri reklamların bütçesini isteyip reklamı çekince ödemesini yaptıkları, hatta reklam bütçelerini paylaştıkları iddia edilmektedir.

Başka bir iddiaya göre, her hafta ünlü bir markanın reklam bütçesini paylaşan çift, reklam çekildiğinde elde edilen gelirden karşı tarafa ödeme yapmayı taahhüt etmişlerdir. Sosyal medyada çiftin çocuklarının bakıcısından, şoförlerine, öğretmenlerinden yanlarında çalışan yardımcılara kadar çok sayıda kişiyi, reklamcılık sektöründen gelir elde etme vaadiyle kandırdıkları iddia edilmektedir.

Dolandırıcılık yönteminin bir ponzi sistemi olduğu belirtilirken, çiftin 30'dan fazla kişiyi dolandırdığı, hatta bu kişilere kredi çektirdiği ve arabalarını sattırdığı da öne sürülmüştür. Çiftin kayıplara karıştığı ve kendilerine ulaşılamadığı ifade edilirken, bu dolandırıcılığa maruz kalan kişilerin yakın arkadaşları ve beyaz yakalı kişiler olduğu da iddia edilmektedir. Sosyal medya hesaplarına da ulaşılamamaktadır. Bu iddialar, Türkiye'de büyük bir dikkatle takip edilmektedir.