Protez tırnakla abdest kabul olur mu? Nihat Hatipoğlu yanıtladı

ATV ekranlarında Ramazan ayı boyunca vatandaşların din hakkında merak ettikleri soruları cevaplayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bir izleyicinin güzellik bakım hakkındaki sorusu için yorum yaptı.

Protez tırnakla abdest kabul olur mu? Nihat Hatipoğlu yanıtladı

Programda bir izleyici Nihat Hatipoğlu'na "Protez tırnak kullanıyorum, abdestim kabul olur mu?" sorusunu yöneltti.

protez-tirnakla-abdest-kabul-olur-mu-nihat-hatipoglu-yanitaladi.jpg

“PROTEZ TIRNAĞIN ÜSTÜNE OTURDUĞU İÇİN KABUL OLMAZ”

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise bu soruya "Protez ana tırnağın üstüne oturduğu için abdest olmaz. Suyun tırnağa değmesi lazım. Sizin proteze değdiği, alta su inmediği için abdestiniz ve guslünüz geçersizdir" şeklinde yanıt verdi.

protez-tirnakla-abdest-kabul-olur-mu-nihat-hatipoglu-yanitaladi-001.jpg

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

Nihat Hatipoğlu 11 Mayıs 1955, Diyarbakır’da hayata gözlerini açmıştır, Türk akademisyen, ilâhiyatçı. Diyarbakır'da 11 Mayıs 1955 tarihinde dünyaya gelen Nihat Hatipoğlu, Siirt ve Malatya'da ilkokulunu bitirmiştir. 1975'te Uşak İmam Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni tamamlamıştır. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla YÖK üyeliğine getirildi.