Abdullah Gürgün

Abdullah Gürgün

VP: EMPERYALİZME KARŞI OMUZ OMUZA!

VP (Vatan Partisi) 11. Amiral Soner Polat Kurultayı 26 Kasım Cuma günü Ankara Arena’da başladı. Arena’da kurultaya katılanlar, atılan sloganlar, asılan pankartlar, yapılan konuşmalar, satılan kitaplar ve verilen sözler gelecek için umut aşıladı.

Kurultay Emperyalizme, NATO’ya ve işbirlikçilerine meydan okudu ve halkın güçlü Türkiye’sini savundu.

Kurultay, Türkiye ve Dünya’da emperyalizme karşı mücadele veren güçlere güven vererek iş birliği çağrısı yaptı.

EMPERYALİZME KARŞI OMUZ OMUZA

Kurultaya Çin ve Rusya büyükelçileri ile İran, Cezayir, Suriye, Abhazya temsilcileri, Rusya’dan Rodina (Vatan) Partisi Prezidyum Başkanı, İsviçre Komünist Partisi Genel Sekreteri, Fransa İlerleme ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı ve ayrıca İngiltere’den Sosyalist Çin’in Dostları Platformu grubunun Başkanı, Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti’nde (Batı Sahra) iktidar olan Polisario Cephesi’nin Siyasi Büro Üyesi ve Sahra Genel İşçi Sendikaları Birliği Genel Sekreteri, Cezayir’den Sahra Halklarıyla Dayanışma Milli Komitesi Üyesi, Batı Sahra’nın iktidar partisi Polisario Cephesi temsilcileri, Filistin’den El-Fetih, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin uluslararası büro temsilcileri katıldılar.

Birçok önder, parti ve kuruluş da kurultaya mesaj gönderdi:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı, Abhazya Cumhurbaşkanı, Batı Sahra Cumhurbaşkanı, Polisario Cephesi Genel Sekreteri, Çin Komünist Partisi Merkez Komite Dış İlişkiler Bakanlığı, Suriye Baas Partisi Genel Sekreteri, Rusya Rodina (Vatan) Partisi Genel Başkanı, Devlet Duması Başkan Yardımcısı, Rusya Rodina Partisi Prezidyum Başkanı, Fransa İlerleme ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı, İsviçre Komünist Partisi Genel Sekreteri, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Cezayir Sahra Halklarıyla Dayanışma Komitesi, Cezayir Ulusal Kurtuluş Hareketi Başkanlık Kurulu, İngiltere Sosyalist Çin’in Dostları, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti İşçi Partisi Merkez Komitesi, KDHC Türkiye Büyükelçisi, Güney Afrika Komünist Partisi İkinci Sekreteri, Lübnan Özgür Vatansever Hareket Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı, Nepal Komünist Partisi Birleşik Marksist Leninist Uluslararası İlişkiler Büro Başkanı, Filistin İslami Cihat Hareketi İran Temsilcisi ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi.

Kurultaya katılanlar arasında Diyarbakır’da HDP binasının önünde çocuklarını PKK’dan kurtarmaya çalışan anneler ve çok sayıda Kürt delege ve konuklar vardı.

Kurultayda, 1960’lı yıllardan bu yana mücadele eden eskimez tüfeklerle kınlarından yeni çıkmış pırıl pırıl kılıçlar mükemmel bir uyum içinde çalıştılar.

Kurultay Emperyalizme karşı yükselen mücadelenin müjdesi oldu.

ŞEYTANI GÖMECEĞİZ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in konuşmasında verdiği şu sözler yaşamsal önemdeydi:

AK Parti hükümetinin bir yetkilisi çıkmış; NATO Türkiye'de altın çağını yaşıyor demiş... NATO'nun Türkiye'de yeri yalnız mezardır... NATO'yu Türkiye'de toprağın altına gömmeye yemin ediyoruz. Ekmeğimiz için işçimiz için üreten birleşen Türkiye'yi kurmak için üretmek için NATO'yu mezara gömeceğiz. NATO bizim ekmeğimize işçimize göz koyan yılandır, şeytandır. O büyük şeytanı gömeceğiz.

Perinçek NATO’dan çıkacaklarını, komşularla işbirliği içinde terör örgütlerini bitireceklerini açıkladı. PKK’lı gençlere, “Elinizdeki ABD silahlarını yere atın. Analar kucağını açmış, analarınızın kucağına dönün.çağrısı yaptı.

KANTARA YENİ AYAR

Perinçek konuşmasında AKP konusunda tutum değişikliğini açıkça hissettirdi. Konuşmanın büyük bir bölümü AKP uygulamalarına eleştiri niteliğindeydi. PKK ve FETÖ’ye karşı mücadele nedeniyle AKP’ye verilen destekte kantarın topuzunun ayarı kaçırılmış, kan kaybına neden olmuştu. Görünen o ki, durum anlaşılmış ve kantar yeniden ayarlanıyor, parti yeniden bir çekim merkezi haline getirilmeye çalışılıyor.

VP lideri halkın alın teriyle yaratılan ve dışarı kaçırılan servetlerin, doğal kaynakların dış bankalara kaçırılmasının önleneceğini ve banka kazançları yüzde dört yüz artarken çiftçinin borçlarını ödeyememesinin önüne geçileceğini vurguladı. Özelleştirmelere karşı yeniden kamulaştırmaya geçeceklerinin altını çizdi.

Yolsuzluklara karşı özel mahkemeler kuracaklarını, soruşturmaların üç ayda tamamlanarak hükümlerin verileceğini açıkladı. Çalınan kaynakların geri alınarak israfa, ihtişama son verileceğini ekledi.

Perinçek, “İnsanlığın bütününü hedef alan emperyalizme karşı, feodalizme karşı yükselen Milli Demokratik Devrimler, halkçılık, kamuculuk, devletçilik geliyor.” dedi, “halka dayalı güçlü devlet, üreten millet” vurgusu yaptı.

Konuşmanın tümünü Ulusal Kanal’dan dinlemenizi, Aydınlık Gazetesi’nden okumanızı öneririm.

BİR KIVILCIM BÜTÜN BOZKIRI TUTUŞTURABİLİR

Kurultayın Türkiye’nin iç ve dış sorunlarının çözümü için verdiği mesaj, “Ne Cumhur ne Millet ittifakı; Vatan’severlerin birliği” idi.

Kurultay bir kıvılcım çaktı. Sıra bütün bozkırı tutuşturmakta...

Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Kurultayı kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar