Balon patladı! Araba almak için o tarihi bekleyin, fiyatlar tepetaklak olacak

Araba almak Türkiye'de artık hayal haline geldi. 0 araç tedarikinin imkansız hale gelmesi 2. el araç fiyatlarını arttırırken Yeni Haber geldi. O tarihte fiyatlar düşecek.

Balon patladı! Araba almak için o tarihi bekleyin, fiyatlar tepetaklak olacak

Balon patladı! Araba almak için o tarihi bekleyin, fiyatlar tepetaklak olacak. Otomotiv sektöründe koronavirüs pandemisi ile birlikte başlayan kriz giderek büyüyor. Şu anda sıfır araç tedarik edilmesi neredeyse imkansız hale geldi. Bu durum ikinci el araç fiyatlarının da artmasına sebep oldu. Araç satın almak isteyenler yüksek fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırırken uzman isimlerden müjdeli haber geldi. Ekonomik Selçuk Geçer araç almak için doğru zamanı duyurdu. Eğer araba almak istiyorsanız o tarihi bekleyin Çünkü fiyatlar balon gibi sönecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile birlikte otomotiv sektöründe de büyük bir kriz yaşanmıştı. 2022 yılında derinleşen kriz 2023 yılında daha da etkisini gösteriyor. 0 araç tedarik etmenin imkansız hale geldiği bu dönemde ikinci el araç fiyatları da patlamış durumda. Araç almak isteyen vatandaşlar ise ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Son 3 ay içinde 2. el araç fiyatlarında en az %75 artış var. Her geçen gün artan Otomotiv krizi ile ilgili ünlü dolar uzmanı Selçuk Geçer'den çok önemli öngörüler geldi. Otomobil almak isteyenler bu tavsiyelere mutlaka kulak verin.

otomobil-fiyatlari-2.jpg

OTOMOTİV KRİZİ NE ZAMAN BİTECEK?

Ünlü ekonomist Selçuk geçer koronavirüs pandemisi ile birlikte ortaya çıkan otomotiv krizi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Her geçen gün konut ve Otomotiv sektöründeki fiyat artışlarının vatandaşı olumsuz etkilediğini belirten geçer, bir noktada bu konunun çözüme kavuşacağını öne sürdü. Ancak krizin 2 yıl daha devam edeceği iddiasında da bulunan Selçuk geçer, 2024 yılının sonundan itibaren bu sektörlerde büyük bir değişimin meydana geleceğini öne sürdü.

otomobil-fiyatlari-3.jpg

ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Otomobil fiyatlarında yaşanan artış koronavirüs pandemisi sırasında yaşanan tedarik sorunu ile birlikte başladı. Çift krizi ile birlikte sıfır araç üretimi imkansız hale gelirken vatandaşlar 2 el otomobillere yöneldi. Ancak ikinci el araba fiyatları da talebin artması ile birlikte adeta patladı. Şu anda Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatları bile 250 bin liradan başlıyor. Bu durumda birçok vatandaş için otomobil almak artık imkansız hale geldi. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar araba fiyatları düşecek mi sorusuna yanıt arıyor. Şu an için en az 2 yıl süreyle otomobil fiyatlarının düşmesi imkansız görünüyor.