Araç sahipleri dikkat! Ek MTV taksitinde son gün

Araç sahipleri için son dakika uyarısı geldi. 2023 yılına ait ek motorlu taşıtlar vergisi İlk taksiti ödeme süresi için son gün geldi çattı. 6 Eylül tarihi Mesai bitimine kadar taksitin ödenmesi gerekiyor.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV taksitinde son gün

7440 sayılı yeniden yapılandırma kanunu gereğince sağlanan haklardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son taksit günü geldi. Bugün aynı zamanda ek motorlu taşıtlar vergisi ilk taksiti ödemesi için de son gün. Ek MTV 1. Taksit ödeme dönemi normal şartlarda 31 Ağustos perşembe günü sona eriyordu. Ancak alınan kararla birlikte 6 Eylül 2023 çarşamba mesai bitimine kadar uzatılmıştı.

KİMLER EK MTV’DEN MUAF TUTULUYOR?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi sebebiyle mücbir sebep hali ilan edilmişti. Deprem bölgesinde bulunan Adana Adıyaman Diyarbakır Gaziantep Hatay Kahramanmaraş Malatya Kilis Osmaniye Şanlıurfa Elazığ İle Sivas'ın gürün ilçesinde deprem tarihi itibariyle tescil olan taşıtlar deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremde eşi veya birinci derecede kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'DEN istisna tutulacak.

TAKSİT ÖDEMESİ İÇİN BUGÜN SON GÜN

Ek MTV 1. Taksit ödemesi için bugün mesai bitimine kadar süre var. Taksit ödemesi yapmak isteyen vatandaşlar anlaşmalı bankaların kartları ile ya da interaktif vergi dairesi aracılığı ile ödeme yapabilecek.