Yeni düzenleme geldi 2. el araçlar sıfırdan pahalıya satılamayacak

İkinci araç fiyatlarıyla ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenleme ile otomobil piyasasındaki fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek amaçlanırken söz konusu düzenleme kapsamında 2. el araçlar sıfırdan pahalıya satılamayacak.

Yeni düzenleme geldi 2. el araçlar sıfırdan pahalıya satılamayacak

Otomobil piyasasındaki fahiş fiyat artışına dur demek amacıyla atılan yeni adımla birlikte ikinci el araç fiyatları ile ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Söz konusu yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu düzenleme ile ikinci el araç fiyatları sıfırdan pahalıya satılamayacak. İkinci el araçların fiyatlarının sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandı. İşte yeni düzenleme ile ilgili tüm detaylar…

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI YENİ ÖNLEM

Son dönemde şikayetlerin peş peşe geldiği otomobil piyasasındaki fahiş fiyat artışları ile ilgili yeni bir önlem alındı. Fahiş fiyat artışlarına karşı atılan kritik adım kapsamında ikinci el araçların sıfırdan pahalıya satılması yasaklandı. İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu yönetmeliğe göre, ikinci el araç fiyatlarının sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandı.

2. EL ARAÇLAR SIFIR ARAÇ FİYATLARININ ÜZERİNDE SATILAMAYACAK

Fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek amacıyla başlatılan yeni uygulama ile ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Söz konusu yeni uygulama ile birlikte artık ikinci el araçlar sıfır araç fiyatlarının üzerinde satılamayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

yeni-duzenleme-geldi-2-el-araclar-sifirdan-pahaliya-satilamayacak.jpg

1 OCAK 2024’E KAAR YASAKLANDI

Otomobil piyasasındaki fahiş fiyat artışı son dönemin en çok gündeme gelen sorunları arasında yer alıyor. Fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek için alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Artık ikinci el araçlar sıfır araç fiyatlarının üzerinde satılamayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar kapsamında 2. el araçların fiyatının sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandı.