Emekli asgari ücretli işsiz herkese veriliyor! TC kimlik numarasıyla başvuru yapana 1900 TL aile destek ödemesi

Devlet, emekli asgari ücretli işsiz herkese devlet desteği verecek. T.C kimlik numarası ile e-devlet'ten başvurular başladı. Hemen başvuran 1900 TL aile destek ödemesi alacak.

Emekli asgari ücretli işsiz herkese veriliyor! TC kimlik numarasıyla başvuru yapana 1900 TL aile destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri sürüyor. Aile Bakanlığı Ekim ayında da yeni sosyal destek fırsatlarını duyurdu. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilerin yanı sıra Asgari ücretli ve emekliler için de sosyal yardım fırsatı var. Aile Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre e-devlet üzerinden başvuru yapan Asgari ücretli emekli işsiz herkese yeni bir sosyal destek sağlanacak. Tam 1900 TL sosyal yardım için başvurular devam ediyor.

Devlet desteği almak isteyen Asgari ücretli emekli işsiz herkese PTT'den yardım ödemesi yapılacak. T.C kimlik numarası ile başvuru ekranı açıldı. E-devlet üzerinden başvuru yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı yardım ve desteklerden kolaylıkla faydalanmak mümkün. Sadece ihtiyaç sahibi ve dar gelirli olanlar değil aynı zamanda Yardım almak isteyen Asgari ücretli ve emekliler de başvuru yapabiliyor. Aile destek ödemesi başvurusu ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek ödemesi ile ilgili detaylar haberimizde…

aile-destek-paketi-1.jpg

KİMLER AİLE DESTEK ÖDEMESİ ALABİLİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı önemli sosyal yardım imkanlarından biri olan aile destek ödemesi Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. Ancak aile destek ödemesi verilirken gelir kriterine bakıldığı için kritere Uyan emekli ve asgari ücretlilerde sosyal yardım ödemesinden yararlanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının aradığı gelir kriteri ise hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile destek ödemesi başvuru işlemleri e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. T.C kimlik numarası ve şifre ile yapılan başvurular için öncelikle e-devlet şifresi almanız gerekiyor. PTT'den şifre aldıktan sonra e-devlet girişi yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi başvurusunu tamamlayabilirsiniz.

aile-destek-paketi-2.jpg

1900 TL'YE VARAN ÖDEME PTT'DEN SAĞLANIYOR

Aile destek ödemesi kapsamında Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere ödemeleri 1900 TL'ye kadar yapılıyor. Aslında gelir durumuna göre ödeme dağılımı da değişiyor. A ne içindeki kişi başına düşen gelir ne kadar az ise verilen ödeme miktarı o kadar yüksek oluyor. Aile Destek paketi kapsamında verilen en az ödeme miktarı 850 TL en fazla ödeme miktarı ise 1250 TL oluyor. Çocuk destek bileşeninin de eklenmesi ile birlikte toplam aile yardımı 1900 TL'ye kadar çıkıyor.

Aile yardımı alanlar aynı zamanda elektrik faturası yardımı doğalgaz faturası yardımı gibi destek ödemelerine de başvuru yapabiliyor. Böylece Aile Destek paketi kapsamı daha da genişliyor.