Milyonlar bekliyordu! Nihayet açıklama geldi, işte tek tek 2. Torba yasa maddeleri

Torba yasa son dakika. Milyonların beklediği 2. Torba yasa maddeleri tek tek açıklandı. Herkesi ilgilendiren düzenlemeler geliyor. İşte detaylar…

Milyonlar bekliyordu! Nihayet açıklama geldi, işte tek tek 2. Torba yasa maddeleri

TBMM’de yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte yeni torba yasa da gündeme gelmeye başladı. Milyonlarca kişiyi ilgilendirecek düzenlemelerin yer alması beklenen 2.torba yasada yer alan maddeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Başta sosyal güvenlik yasasında olmak üzere bu torba yasa ile bir çok değişiklik yapılacak. Peki torba yasa maddeleri neler? 2. Torba yasa ne zaman TBMM’ye gelecek? İşte torba yasa son dakika gelişmeleri…

Hükümet geçtiğimiz günlerde Orta Vadeli Program (OVP) açıklamasını yapmıştı. Açıklama sonrası Ak Parti milletvekilleri tarafından ekonomik kanun teklifi için çalışmalar başladı. Teklifin yakın zaman içinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Bir yandan da sosyal güvenlikte bir çok düzenleme içeren kanun teklifinin de hazırlıkları devam ediyor. Bu düzenlemelerin tamamı 2. Torba yasa ile TBMM'ye sunulacak. Yavaş yavaş torba yasanın meclis tarihi yaklaşırken maddeler de merak ediliyor. Peki ikinci torba yapa maddeleri neler? Torba yasa ile TBMM'de hangi düzenlemeler görüşülecek?

AİLE VE GENÇLİK BANKASI'NIN KURULMASI

Yeni torba yasa ile birlikte TBMM'ye gelecek önemli maddelerden biri aile ve gençlik Bankası'nın kurulması olacak. Kurulacak olan banka ile birlikte evlenecek gençlere 150.000 TL'ye kadar faizse kredi desteği sağlanacak. Ayrıca Öncelikle deprem bölgesi olarak planlanan kredinin 2 yıl geri ödemesiz olacağı da açıklandı.

DEPREM YASASI VE GÜNLÜK KİRALIK EVLERE DÜZENLEME

Yine torba yasa ile birlikte gelecek maddelerden biri de deprem yasasının hayata geçirilmesi olacak. Ayrıca günlük kiralık evler için yapılacak düzenlemeler de torba yasa teklifi içinde yer alacak.

EMEKLİLERE ARA ZAM DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye 5000 TL'lik ikramiye müjdesini vermişti. Ancak bir yandan da emekliye ara zam düzenlemesi bekleniyor. Yeni torba yasa ile birlikte ara zam düzenlemesi de meclise gelecek.

BAĞ-KURLULARA PRİM EŞİTLEMESİ

Torba yasanın önemli maddelerinden biri de bağ-kurlulara prim eşitlemesi olacak. EYT'yi kaçıran bağ-kurlular için SGK ile prim eşitlemesi yapılacak. Böylece bağ-kurlulara 1800 gün prim indirimi uygulanacak. Bağ-kurlularda 7200 günle emeklilik hakkını elde edecek.

EV HANIMLARINA İSTEĞE BAĞLI SİGORTA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev hanımları için de Geçtiğimiz günlerde güzel haberi duyurmuştu. İsteğe bağlı sigorta imkanı ile ev hanımlarına da emeklilik şansı tanınacak. Ev hanımları sigorta primlerini kendi ödemeleri durumunda devlet ve üçte bir prim desteği verecek.

KISMİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ

Yeni torba yasa ile birlikte kısmi emeklilik düzenlemesinin de TBMM'ye Geleceği tahmin ediliyor. Kısmı emeklilik düzenlemesinin 1999 sonrası sigortalıları kapsayacağı düşünülüyor.