Netflix’te artık şifre paylaşımı yapılamayacak! Netflix’e büyük tepki

Netflix ile ilgili ortaya atışan iddialar artık uygulamaya geçti. Kullanıcılar bu durumdan oldukça rahatsız!

Netflix’te artık şifre paylaşımı yapılamayacak! Netflix’e büyük tepki

Netflix’te artık şifre paylaşımı yapılamayacak! Netflix’e büyük tepki Dijital içerik platformları arasında en popüler olanlardan birisi Netflix’te yeni bir karar alındı. Karar kısa sürede çok fazla tepki çekti. Netflix’te artık şifre paylaşımı yapılamayacak.

Netflix, en çok tercih edilen dijital içerik platformlarından birisi olarak İspanya, Kanada ve Avrupa ülkelerinde yapılan şifre paylaşımına yasak koydu. Kısa bir sürede Netflix’in bu kararı büyük tepki aldı. 1 milyonu geçkin abone Netflix’in bu kararına yönelik protesto yaptı ve üyeliklerini kapattı.

nfk.png

NETFLİX ŞİFRE PAYLAŞIMINI YASAKLIYOR

Şimdiden Kanada, İspanya ve Avrupa ülkeleri için Netflix şifre paylaşımına yasak koydu. Bununla ilgili gerçekleştirilen protesto çerçevesinde 1 milyon kullanıcı üyeliklerine son verdi. Konuyla ilgili Netflix tarafından bir açıklama beklenirken herhangi bir haber gelmedi. Netflix’in diğer tüm ülkeler için kısa zamanda bu kararı uygulaması bekleniyor.

ABONE SAYISI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Netflix, verdiği bu kararla birlikte 200 milyonu geçkin toplam kullanıcı sayısından gün geçtikçe kayıp vermeye başladı. Şirket platformdaki abone sayısının artışına ek şifre paylaşımının da çoğalması tespitiyle bu şekilde bir sert müdahalede bulundu. Şimdiden karar Avrupa ülkeleri, İspanya ve Kanada’da uygulanmaya başlarken üyeler bunun haksız olduğunu düşünüyor.

Şifre paylaşımının aboneler arasında gittikçe yaygınlaşmış olduğunu fark eden şirket yasak ile birlikte popülaritesini de kaybedebilir. Netflix dışındaki birçok kaliteli dijital içerik platformu seçeneği varken bu kararın şirketi olumsuz etkileyeceği düşünülüyor. Netflix’in ise bu konuda ne yapacağına dair bilgi yok.