Yurt dışından gelen telefonlara uygulanan gümrük vergisi hakkında son dakika gelişmesi!

Gelen bir son dakika haberi ile ithal cep telefonları ile alakalı uygulanan gümrük vergileri hakkında yeni gelişme! Artık vergi yok!

Yurt dışından gelen telefonlara uygulanan gümrük vergisi hakkında son dakika gelişmesi!

Yurt dışından gelen telefonlara uygulanan gümrük vergisi hakkında son dakika gelişmesi! İthal cep telefonları ile ilgili uygulanan birim gümrük fiyatının 350 dolar olduğu düzenleme yürürlükten kaldırıldı! Konu hakkında alınan karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaştı!

res.png

30 MART’TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİ

30 Mart’ta yürürlüğe girecek olan bir önceki kararda; ithal cep telefonları için 2.500 lira zam uygulanacağı açıklanmıştı ancak, konu hakkında son dakika gelişmesi ile gümrükten geçirilecek olan cep telefonlarının birim fiyatı 200 dolardan 350 dolara çıkarılması ile ilgili düzenleme iptal edildi!

200 DOLAR OLARAK DEVAM EDECEK

Alınan kararın Resmi Gezete'de yayınlanması ile; gümrükten geçirilecek olan cep telefonlarının birim fiyatı 200 dolar olarak devem edecek!

FİYATLAR ZAMLANMAKTAN KURTULDU

30 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan ve cep telefonu fiyatlarını 2 katına kadar artıracak olan düzenleme iptal edilmiş oldu! Son günlerde en çok tartışılan konulardan biri için vatandaş rahat bir nefes almış oldu!