Öğrenciler bayram edecek! Yaz tatili 4 ay oluyor, okullar Eylül’de değil Ekim’de açılabilir

Haziran ayının gelmesiyle birlikte öğrenciler ve veliler yaz tatili için araştırmalarına başladı. Yaz tatilinin ne zaman başlayacağı merak edilirken 3 ay süren yaz tatili ile ilgili tüm detaylar son günlerinden yoğun araştırılanları arasında.

Öğrenciler bayram edecek! Yaz tatili 4 ay oluyor, okullar Eylül’de değil Ekim’de açılabilir

Hem öğrenciler hem de veliler yaz tatilini iple çekiyor. Koca bir yılın yorgunluğunu atmak isteyen öğrenciler 3 aylık yaz tatilinin ne zaman başlayacağını araştırırken bir yandan da karne heyecanı yaşanıyor. Dönem sonu karnelerini almaya hazırlanan öğrencilerin tatil heyecanı şimdiden başladı. Öte yandan yaz tatili ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Artık öğrenciler için yaz tatilinin 3 ay değil, 4 ay olacağı iddiası gündeme geldi. Peki, okullarda yaz tatili 4 ay mı oluyor? Öğrenciler artık 4 ay mı tatil yapacak? 2023 yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanıyor 2023? İşte detaylar…

YAZ TATİLİ 4 AY OLUYOR İDDİASI

Pek çok ülkede öğrencilerin sosyalleşebilmesi amacıyla ders süreleri kısaltıldı, tatil süreleri ise uzatıldı. Yurt dışında çoğu ülkede uygulamaya konan uzun tatil süresi ile ilgili tüm gelişmeler gündemde yerini alırken eğitim kalitesi açısından dünya genelinde bir numara olarak gösterilen Finlandiya’da da günlük ders süresi 4 saat olarak belirlendi. Öte yandan Avrupa’da da yavaş yavaş bu sistemin benimsenmeye başlandığı belirtiliyor. Finlandiya, okullardaki tatil süresini uzatarak öğrencilerin sosyalleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türkiye’de de bu sistemin uygulamaya alınabileceği iddiaları gündemde. Bu iddialarla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak Türkiye’nin mevsim yapısının bu sistemi uygulamak için uygun olduğuna vurgu yapılıyor. Fakat uzmanlar, yaz tatilinin uzamasının öğrenciler açısından olumlu mu yoksa olumsuz mu etkileri olacağı konusunda tartışıyor.

ogrenciler-bayram-edecek-yaz-tatili-4-ay-oluyor-okullar-eylulde-degil-ekimde-acilabilir.jpg

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR 2023?

Yaz tatilinin uzayacağı ve 3 aydan 4 aya çıkacağı iddiaları ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. Bilindiği gibi yaz tatili 3 ay olarak uygulanıyor. Haziran ayının ikinci haftasında öğrencilerin karnelerini almasıyla başlayan 3 aylık yaz tatili Eylül ayında sona eriyor ve yeni eğitim-öğretim dönemi başlıyor. 2023 yılında yaz tatili başlangıç tarihi Haziran ayının gelmesiyle birlikte en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 16 Haziran 2023 Cuma günü dönem sonu karnelerinin dağıtılmasıyla sona eriyor. Öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra 3 aylık yaz tatili başlayacak.