Okullar o tarihte açılıyor! Yaz tatili yeni başlamıştı, kısa sürede gündem oldu

Milyonlarca öğrenci 16 Haziran 2023 Cuma günü karnelerine kavuştu. İkinci dönem karnelerinin de dağıtılmasıyla birlikte bir dönem daha sona erdi ve okullarda eğitim öğretime yaz tatili arası verildi.

Okullar o tarihte açılıyor! Yaz tatili yeni başlamıştı, kısa sürede gündem oldu

Öğrencilerin uzun süredir beklediği karne günü geldi çattı ve 16 Haziran 2023 Cuma günü karneler dağıtıldı. Öğrenciler kadar öğretmenler ve veliler de karne heyecanı yaşadı. 81 ilde karne heyecanı aynı anda yaşanırken ikinci dönem karnelerinin de dağıtılmasıyla birlikte tatil başladı. 3 aylık yaz tatili başlarken şimdiden yeni eğitim-öğretim dönemi de merak edilmeye başlandı. Öğrencilerin yaz tatilinin başında en çok araştırdığı konu okulların ne zaman açılacağı oldu. Yeni dönem ne zaman başlayacak, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek sorularına yanıt aranmaya başlandı. Bu sorular kısa sürede arama motorlarında gündem oldu. İşte tüm detaylar…

KARNELER DAĞITILDI

16 Haziran 2023 Cuma günü 81 ilde karne heyecanı yaşandı. Milyonlarca öğrenci koca bir dönemin sonunda karnelerine kavuştu. İkinci dönem karnelerinin dağıtılmasıyla bu yılki eğitim-öğretim dönemi de sona erdi. Öğrenciler ise bir taraftan karne heyecanı yaşarken bir taraftan da tatil heyecanını yaşadı. Karnesine kavuşan öğrencilerin 3 aylık yaz tatili başladı.

okullar-o-tarihte-aciliyor-yaz-tatili-yeni-baslamisti-kisa-surede-gundem-oldu.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bir dönem daha sona erdi ve milyonlarca öğrenci karnesini alarak okula kısa bir mola verdi. 3 aylık yaz tatili ile dinlenmeye çekilen öğrenciler tatil başlar başlamaz okulların tekrar ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Hem öğrenciler hem de veliler okullarda yeni dönemin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ne zaman başlayacak, okullar ne zaman açılacak, yeni dönem Eylül’ün kaçında başlıyor, okulların açılmasına kaç gün kaldı gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Okullarda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.

10 İLDE TELAFİ EĞİTİM PROGRAMI

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremlerin ardından okullarda eğitim-öğretime bir süre ara verilmişti. Depremden etkilenen illerdeki öğrencilere yönelik 1 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında telafi eğitim programı uygulanacağı duyuruldu. MEB, telafi eğitim programının isteğe bağlı uygulanacağı bilgilendirmesinde bulundu.

okullar-o-tarihte-aciliyor-yaz-tatili-yeni-baslamisti-kisa-surede-gundem-oldu.jpeg

YAZ TATİLİ 3 AY SÜRECEK

Depremden etkilenen illerdeki öğrencilere yönelik başlatılacak olan telafi eğitim programının açıklanmasının ardından 3 aylık yaz tatilinin 1 ay kısalacağı iddiaları gündeme gelmişti. Yaz tatilinin süresinde herhangi bir kısalma olmayacak. 16 Haziran 2023 Cuma günü okullarda karnelerin dağıtılmasıyla birlikte başlayan yaz tatili süresi 11 Eylül 2023 Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla sona erecek.