Samsun, Sinop 6 Haziran Salı okullar tatil mi? Valilik’ten SON DAKİKA açıklaması

Samsun'da etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Dün sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıksız devam eden sağanak yağışla birlikte öğrenciler ve veliler okullarla ilgili araştırmalara başladı.

Samsun, Sinop 6 Haziran Salı okullar tatil mi? Valilik’ten SON DAKİKA açıklaması

Samsun'da etkili olan sağanak yağışla birlikte okulların tatil olup olmadığı sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Öğrenciler ve veliler yoğun yağışla birlikte okullar tatil edildi mi sorusunu sorarken okullar tatil mi, değil mi, okullar kapandı mı, açık mı, yarın Samsun ve Sinop’ta okullar açık mı sorularına yanıt aranıyor. Peki, 6 Haziran 2023 Salı Samsun’da okullar tatil mi? Sinop 6 Haziran 2023 Salı okullar açık mı, kapalı mı? Samsun ve Sinop’ta yarın okul var mı, yok mu? İşte tüm merak edilenler…

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen sağanak yağış uyarıları Haziran ayında da devam ediyor. Haziran ayı geldi, yaz sezonu başladı ancak bazı illerde sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Samsun, Sinop, Amasya ve Kastamonu’da etkisini gösteren kuvvetli yağış beraberinde seli getirdi. Bu kentlerdeki olumsuz hava koşulları sebebiyle il ve ilçelerde okulların tatil edildiği açıklamaları gelmeye başladı. Samsun ve Sinop’ta yarın okullar tatil mi, 6 Haziran Salı günü okul var mı, yok mu araştırılmaya devam ediyor.

EĞİTİM ÖĞRETİME 1 GÜN ARA VERİLMİŞTİ

Samsun'da gün boyu etkili olan sağanak yağış sebebiyle eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği açıklanmıştı. Ladik Kaymakamlığı, Samsun'da etkili olan sağanak yağışlar sebebiyle ilçede yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önleyici tedbir olarak 5 Haziran 2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurmuştu.Samsun Ladik ilçesinin yanı sıra İlkadım, Canik, Atakum ve Tekkeköy ilçelerinde de eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği açıklanmıştı.

SAMSUN'DA 6 HAZİRAN SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Samsun'da kuvvetli yağışlar sebebiyle 5 Haziran 2023 Pazartesi günü okulların tatil olmasına karar verilmişti. Öğrenciler ve veliler Samsun'da 6 Haziran 2023 Salı günü okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Samsun'un yanı sıra yağışların sürdüğü Kastamonu, Amasya, Tokat ve Ordu'da da okullar tatil olacak mı sorusu gündemde. Ancak henüz bu illerin Valilikleri'nden okulların 6 Haziran 2023 Salı günü tatil olacağına dair herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

SİNOP VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Yoğun yağışların görüldüğü Sinop'ta da öğrenciler ve velilerin okullarla ilgili araştırması sürüyor. Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; 'İlimiz ve ilçelerimizde yaşanan olumsuz hava koşulları ve kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle; Türkeli ilçemizde; tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında 6-7 Haziran 2023 tarihleri arasında eğitim-öğretime 2 gün, 6-7-8-9 Haziran 2023 tarihleri arasında taşımalı eğitime 4 gün ara verilmiştir. Erfelek ilçemizde; 6 Haziran 2023 tarihinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir.'