YKS’de 500 tam puan alan, Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi

YKS sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından Konya'da, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) giren Hüseyin Furkan Erdem, Arapça alanında 500 tam puan aldı ve istediği meslek herkesi şaşırttı.

YKS’de 500 tam puan alan, Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi

YKS’de 500 tam puan alan, Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi YKS sınavında Konya’da Yabancı Dil Testi’nde Arapça alanında 500 tam puan almayı başaran Hüseyin Furkan Erdem, Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden olduğunu dile getirdi. İstediği bölüm ise herkesi şaşırttı. Net tıp, ne hukuk, ne mühendislik! Erdem hayallerinin peşinden gitmek istediğini paylaştı.

Yükseköğretim Kurumu Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tam puan alan öğrencilere çevrildi. Yabancı Dil Testi’nin Arapça bölümünden 500 tam puan almayı başaran Hüseyin Furkan Erdem gelecek yıl sınava girecek olan adaylara tavsiyelerde bulundu.

opti-001.png

ÇOK İYİ BİR TEMEL

Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Erdem, çalışma şeklini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Okulda temelimi çok iyi bir şekilde hazırladım ve ardından öğrendiklerimin üzerine ekleyerek ilerledim. Ürdün’de 45 gün kaldım ve dili yerinde öğrenme fırsatım oldu, böylece bilgilerimi oldukça pekiştirdim. Tüm bunlar ile birlikte de çıkmış soruları çözerek 500 puanı almayı başardım. “

28 ŞUBAT MAĞDURU

28 Şubat mağduru olan annesi ve ailesinin kendisine çok destek olduğunu ve annesinin atıldığı okulda sınava girdiğine değinen Erdem, okuduğu okulun öneminden de bahsederek gelecekte İlahiyat alanında ilerleyip akademisyen olmak istediğini açıkladı.